Diari Més

Universitat

La URV celebrarà la seva primera Festa Major al Camp de Mart al març

La universitat i l'Ajuntament de Tarragona són els organitzadors de l'esdeveniment

La Facultat de Lletres va celebrar el passat abril la seva Festa Major, anomenada LletraFest.

La URV celebrarà la seva primera Festa Major al Camp de Mart al marçGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili celebrarà la seva primera Festa Major a finals del març vinent al Camp de Mart. L'esdeveniment, organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Tarragona, ha comptat amb les propostes dels membres de la comunitat universitària (alumnes, professors i personal administratiu). La idea de la festa és que tingui continuïtat en el temps i es torni a celebrar els pròxims cursos. Aquesta vegada serà al segon quadrimestre, però la intenció per a les pròximes edicions és celebrar-la al primer, amb la finalitat que serveixi com a benvinguda dels estudiants de nou accés.

«Crear la comissió intercampus de la Festa Major URV, amb la participació del Personal d'Administració i Serveis (PAS), el Personal Docent i Investigador (PDI) i l'alumnat, per poder celebrar-la durant el primer quadrimestre.» Aquest era un dels punts del programa electoral de l'actual rector, Josep Pallarès, qui es va estrenar al càrrec el passat juny. «Aquest curs, com acabàvem de començar i havíem de crear la comissió, no arribàvem a temps per celebrar la festa a la tardor, però la idea per a partir del curs vinent és que sigui cap a aquelles dates», exposa Pallarès.

El rector valora positivament les relacions amb l'Ajuntament, amb qui està acabant de definir els darrers detalls de l'activitat per anunciar pròximament el programa d'actes del dia festiu. «L'objectiu final és la motivació i la integració de tots els estudiants en la vida universitària, la qual va patir una davallada a causa de la pandèmia», relata Pallarès. «Volem fomentar les relacions socials i el sentiment de pertinença. Esdeveniments d'aquesta mena et fan sentir part d'un col·lectiu que va més enllà del grau, si ets estudiant, del departament, si ets professor, o de la teva unitat, si ets PAS. Ets part de la universitat», afegeix. La voluntat és que hi pugui haver el màxim d'implicació possible per part de tots els col·lectius.

El passat abril, la Facultat de Lletres va organitzar la seva Festa Major, LletraFest. D'altra banda, la Facultat de Química celebra el novembre la diada de Sant Albert Magne. Tanmateix, aquesta serà la primera Festa Major de la URV en conjunt.

tracking