Diari Més

La companyia Amanida Teatre estrena l'obra 'Toc Toc' a l'ONCE Tarragona

Està formada per actrius i actors cecs

Un instant de l'obra.

La companyia Amanida Teatre estrena l'obra 'Toc Toc' a l'ONCE TarragonaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia Amanida Teatre, formada per sis actrius i actors cecs o amb discapacitat visual greu i un altre sense cap discapacitat visual, estrenarà aquest dimecres 25 de gener, a les 19 h., l'obra Toc Toc al saló d'actes d'ONCE Tarragona.

«Toc Toc és un espectacle que parla de les malalties mentals i nosaltres tenim ganes de poder abordar aquest tema des de l'humor, que és un pilar fonamental. Creiem que és necessari poder abordar aquest tema i donar-li la visibilitat i normalitat que mereix», manifesta Nuria García, directora d'Amanida Teatre.

Para Carmen Lourdes García, una de las actrius, «Toc Toc és una comèdia. Es tracta d'una obra de rèplica i aquesta rapidesa fa que el públic estigui a la expectativa i no s'adormi». El seu personatge és Blanca, una senyora que no vol reconèixer la seva edat i que el seu toc és la nosofòbia (pànic als microbis i malalties). «Un personatge que abans de la pandèmia era més estrany però després de la covid-19 està més normalitzat».

Amanida Teatre

Amanida Teatre de Tarragona, va néixer el 1994. Està formada majoritàriament per actors i actrius cecs o amb discapacitat visual greu, afiliats a l'ONCE.

Durant tot el seu recorregut ha participat en mostres teatrals com, la de Lleida, el Festival Eclèctic de la ciutat de Tarragona (biennal) i en altres mostres i setmanes culturals de Catalunya. Així mateix, ha pujat als escenaris de diferents entitats culturals, tant públiques com privades.

El 2013 va rebre el premi MAX Aficionat de les Arts Escèniques al costat dels altres Grups de Teatre de l'ONCE.

Al 2021 la companyia Amanida Teatre s'endinsà en la producció audiovisual Si Talia fora cega, un curtmetratge muntat a partir del rodatge d'escenes de les produccions teatrals dels diferents grups, on els protagonistes són els actors i actrius cecs i amb discapacitat visual greu.

Durant l'últim any la companyia Amanida Teatre ha estat representant el seu darrer treball Severa vigilància a diferents punts del país: Madrid, València, Barcelona, Tarragona, Palma de Mallorca.

tracking