Diari Més

Empresa

El CAT invertirà 22 MEUR per digitalitzar les instal·lacions i els serveis del consorci

Preveuen subvencionar amb fons europeus projectes com la monitorització de la canonada del CAT amb fibra òptica

El president del CAT, Joan Alginet, durant l'assamblea.

El CAT invertirà 22 MEUR per digitalitzar les instal·lacions i els serveis del consorciACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci d'Aigües de Tarragona (CAT) desplegarà un projecte per digitalitzar instal·lacions i serveis del CAT pressupostat amb 22 milions d'euros. Volen tirar endavant 29 accions de digitalització, algunes ja iniciades i altres de futures. Un dels projectes subvencionables és el desplegament de la fibra òptica a través de la canonada principal del CAT, iniciat des de l'any passat i que podria finalitzar-se al juny d'aquest 2023. Per fer front a aquesta despesa, el Consorci ha aprovat en assemblea aquest matí accedir a uns ajuts europeus. El president del CAT, Joan Alginet, ha assegurat que aquest projecte marcarà una «evolució històrica» pel que fa a la digitalització i espera que marqui un «abans i un després» en la institució.

L'objectiu d'aquest projecte és que el CAT funcioni «basant-se amb les dades», ha explicat el cap del Departament d'ITE, Andreu Fargas. A partir d'aquí, volen «optimitzar» l'activitat de distribució, potabilització i esbombament que realitzen actualment. També volen millorar el funcionament intern gràcies a la digitalització de tots els processos. Alginet ha comentat que si es fan totes les inversions previstes, el CAT esdevindrà un dels consorcis «de referència a nivell mundial».

Entre els projectes destacats, hi ha el desplegament de la fibra òptica en la canonada principal, la planta potabilitzadora i de la xarxa de distribució. Aquesta instal·lació que ja està en marxa, permetrà detectar fuites d'aigua o estudiar la qualitat de l'aigua amb sensors intel·ligents. De moment ja s'ha posat al llarg de 40 quilòmetres, el que representa un 60% del total. D'altra banda, també cal destacar el projecte d'optimització energètica, que inclou la posada en funcionament de dos parcs solars d'autoconsum i la millora dels sistemes de bombament de l'ETAP, la planta potabilitzadora de l'Ampolla.

El pressupost total és de 22.145.664,90 €. Pel que fa als fons europeus, el CAT optarà a 10 milions d'euros, el màxim que permet el PERTE (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència) del Govern espanyol per tal de repartir una part dels Next Generation. La convocatòria va sortir al setembre i el 10 de febrer és el darrer dia per presentar-s'hi.

tracking