Diari Més

Cultura

La Sala Trono celebra vint anys a Tarragona amb espectacles de comèdia, màgia i dansa

La sala tarragonina estrenarà una nova producció pròpia amb Oriol Grau, Cristina Murillo i Marc Piñol

Imatge de les butaques de la caixa escènica del Metropol.

La Sala Trono de Tarragona celebra vint anys amb espectacles de comèdia, màgia i dansaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Sala Trono arriba als vint anys amb una temporada de primavera on destacaran els espectacles de comèdia, entre una quinzena de produccions amb noms com Àurea Màrquez o Enric Cambray, a més del Cicle de Dansa i el Festival de Teatre Màgin.

Al maig, la companyia tarragonina estrenarà una nova producció pròpia, 'Tornaria a viure com si fos un llangardaix' amb Oriol Grau, Cristina Murillo i Marc Piñol, tot un elenc del Camp de Tarragona. A més, la Trono programarà en altres espais de la ciutat, no només dins el Teatre Metropol.

El 3 i 4 de febrer pujarà a l'escenari l'actriu Àurea Màrquez, coneguda actualment pel seu paper a la sèrie televisiva de TV3 'Com si fos ahir', per representar a 'La dona del tercer segona', que ha de demanar als seus veïns un favor d'aquells que costa de concedir.

El següent cap de setmana, arribarà l'espectacle 'Fantàstic funeral festiu', una comèdia sobre "renovar-se o morir". El 25 de febrer, serà el torn per l'espectacle 'Cançons que acaben amb fade out', un cabaret reflexiu que fa un viatge pels grans temes musicals del país.

El mes de març s'encetarà amb 'Hamlet.01' que és un monòleg on Enric Cambray, dirigit per Sergi Belbel, donaun gir al primer acte de Hamlet. L'11 i 12 de març s'oferirà un altre clàssic, 'La casa sin Bernarda'. Es tracta d'una revisió irònica i contemporània de Lorca on les cinc germanes comparteixen un desig: sortir d'aquella casa.

El següent cap de setmana, la sala tarragonina estrenarà 'Una casa en la montaña', un espectacle només per a vint espectadors. Tancarà el mes de març, Xavi Castillo amb el seu últim espectacle 'Yonkis del dinero'. L'humorista farà una repassada a tota la corrupció valenciana dels últims anys.

Festival de Teatre Màgin i Cicle de Dansa

A l'abril arribarà el Festival de Teatre Màgin on el públic podrà gaudir de tres espectacles professionals d'il·lusionisme i el mentalisme. 'Jajakadabra', un espectacle interpretat per l'argentí Leo Bordigoni. 'Stand-up comedy magic show' presentarà una proposta avantguardista, amb situacions surrealistes, interacció amb el públic, comèdia i molta màgia. Per acabar el cicle, a '¿Estamos programados?', Magno portarà a la sala un espectacle de mentalisme.

Per Sant Jordi, hi haurà un espectacle per a cinc persones en un espai no convencional amb Xavier Bobés. 'Cosas que se olvidan fácilmente' és una peça íntima on l'actor parla dels seus problemes de memòria a través de les fotografies de la seva vida. Els dies 28, 29 i 30 d'abril es podrà veure 'Que du bonheur (?)', 'Exhale' i '100 tempos. Al ritme de la vida!' en el marc del Cicle de Dansa.

Nova producció de la Sala Trono

Al maig arribarà l'última producció pròpia de la Sala Trono, 'Tornaria a viure com si fos un llangardaix' amb Oriol Grau, Cristina Murillo i Marc Piñol, dirigits per Pau Ferran i un text firmat per Glòria Granell. Es podrà veure els dies 5, 6, 7, 12, 13 i 14 de maigen un escenari diferent.

Aquell mes també es representarà 'Les coses excepcionals' (Sixto Paz i el Terrat Produccions) i 'Ojos verdes. Miguel de Molina in memoriam', un viatge musical per la crònica d'Espanya a partir de la biografia de Miguel de Molina. La temporada de primavera s'acabarà el 26 i 27 de maig amb l'humor de Judit Martín i Alba Florejachs que presentaran 'Pongo', un espectacle d'improvisació.

20 anys de la Sala Trono

La Sala Trono va obrir a la Part Alta de Tarragona el febrer de 2003 i al llarg de les dues dècades ha aconseguit una mitjana d'ocupació del 78,3%, en 1.200 funcions i 22 produccions pròpies que han fet més de 900 bolos pel territori català, Madrid, Argentina i Itàlia.

tracking