Diari Més

Municipal

La Part Alta acollirà el 10 de gener un taller participatiu del POUM

El dia 14 es farà al parc del Francolí el primer itinerari per conèixer els reptes i possibilitats d'ordenació urbanística de la zona

Imatges aèries de la Part Alta i el Francolí

La Part Alta acollirà el 10 de gener un taller participatiu del POUMMarc Colilla

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Durant el mes de gener l'Ajuntament de Tarragona implementarà una nova fase del procés participatiu del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM), que centrarà els seus esforços a conèixer les inquietuds i recollir propostes de futur sobre la Part Alta, l'Eixample, els Barris Marítims i Llevant. La Part Alta inaugurarà el 10 de gener aquesta nova fase de tallers mentre que el Francolí serà la primera zona a acollir un itinerari participatiu. Les dues activitats són gratuïtes i obertes a tota la ciutadania amb inscripció prèvia al portal de participació de l'Ajuntament.

El procés participatiu s'integra en la fase de l'avanç del POUM, un document que, després d'una fase inicial de treballs d'anàlisi i diagnosi, marca els objectius i propòsits generals d'ordenació del nou POUM i les directrius ambientals que s'han de tenir en compte en la nova planificació. La finalitat del procés participatiu és recollir idees i suggeriments que permetin contrastar i completar la primera proposta de l'avanç i construir conjuntament una mirada integral de la ciutat.

Calendari de tallers participatius:

  • 10 de gener: Taller Part Alta
  • 17 de gener: Taller Eixample Centre
  • 19 de gener: Taller Eixample Nord
  • 24 de gener: Taller Barris Marítims
  • 31 de gener: Taller l'Arrabassada i Vileta de Mar
  • 2 de febrer: Taller Monnars i urbanitzacions adjacents
  • 7 de febrer: Taller La Móra – Tamarit

Itineraris participatius

Així mateix, durant les properes setmanes tindran lloc els itineraris participatius, rutes a peu pensades per conèixer sobre el terreny les possibilitats i reptes d'ordenació urbanística. El primer es farà a la zona del Francolí el proper 14 de gener a les 10.30 h.

Segonsel conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, «l'objectiu principal d'aquests recorreguts és recollir impressions de la ciutadania i deliberar al voltant d'aquests temes amb una impressió directa des del territori i amb la intenció que serveixi de descoberta d'espais sovint poc freqüentats».

Els següents itineraris previstos seran el28 de gener a l'Anella Verda i Budallera i l'11 de febrer a l'N-340 i Horta Gran. Tots els recorreguts participatius són gratuïts i oberts, amb inscripció prèvia, a tota la ciutadania.

Imagen aérea de la Part Alta.

La Part Alta acollirà el 10 de gener un taller participatiu del POUMMarc Colilla

tracking