Diari Més

Veïnal

Els Reis d'Orient arribaran als barris de Ponent de Tarragona per quart any consecutiu

La cavalcada de Ses Majestats iniciarà al centre cívic de Torreforta i acabarà a la residència Ponent

Imatge de la rua de l'any passat.

Els Reis d'Orient tornaran a repartir caramels durant la Cavalcada de TarragonaManel R. Granell

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Reis d'Orient arribaran als barris de Ponent de Tarragona el pròxim 5 de gener. Les associacions de veïns (AV) del Pilar, la Granja, Progressista de Torreforta i Campclar, així com l'AD Torreforta, l'associació Todos En Azul i la Casa de Andalucía, organitzaran, per quart any, consecutiu una cavalcada perquè els nens de la zona que no es puguin desplaçar al centre no s'hagin de perdre l'oportunitat de viure el màgic moment de l'arribada de Melcior, Gaspar i Baltasar a la ciutat, carregats dels regals que repartiran durant la nit del 5 al 6 de gener.

El trajecte arrancarà al centre cívic de Torreforta a les 17.15 hores i recorrerà la rambla de Ponent, el carrer Sant Benilde i el carrer Gran Canària, abans d'arribar a la residència Ponent, el destí final.

«La gent gran sortirà fora i se'ls farà un homenatge perquè ells, que pràcticament no es poden moure del centre, puguin veure també els Reis», explica Paco Fiori, propietari de Sinhus, escola col·laboradora en la iniciativa junt amb el Port de Tarragona i l'escola de dansa Alhambra. «La cavalcada és per a totes les edats, per a totes les ètnies, per a totes les religions... Per a tota mena de persones. És per als barris. La multiculturalitat forma part dels nostres carrers i tots tenim dret a gaudir- ne», valora Fiori.

El propietari de Sinhus detalla que la cavalcada consistirà en una desfilada de carrosses, que comptarà amb un centenar de persones «tematitzades de Nadal» i un espai destinat als nens amb Trastorn de l'Espectre Autista (TEA), entre altres sorpreses. «No ens podem comparar amb la cavalcada oficial de Tarragona, però intentarem fer-ho el millor possible entre totes les entitats perquè també es pugui xalar dels Reis d'Orient a Ponent», afirma Fiori.

Precisament, l'organització d'aquesta iniciativa permet als infants dels barris encavalcar-la, si volen, amb la Cavalcada de Reis de Tarragona, que arrencarà a les 19 h. des del carrer Reial i que acabarà a la plaça de la Font, des d'on Melcior, Gaspar i Baltasar saludaran els tarragonins.

El 2018, sis associacions veïnals de Ponent es van conjurar perquè Ses Majestats tornin a desfilar pels seus carrers després de vuit anys sense fer-ho. Segons va explicar en el seu moment Cristina Berrio, llavors presidenta de l'AV del Pilar, la falta de relleu generacional va ser la causant de la desaparició de la cavalcada.

tracking