Diari Més

Urbanisme

L'Ajuntament de Tarragona millorarà la seguretat dels accessos de l'Escola del Miracle

Licita un conjunt d'actuacions, com l'eixamplament de les voreres, i la creació d'una zona de «petó i adeu»

El projecte és un dels guanyadors en la convocatòria dels Pressupostos participatius 2021.

L'Ajuntament de Tarragona millorarà la seguretat dels accessos de l'Escola del MiracleCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona millorarà l'accessibilitat de la baixada del Miracle per tal de garantir la seguretat dels infants durant les sortides i entrades a l'Escola Miracle. Es tracta d'un dels projectes guanyadors en la convocatòria dels Pressupostos participatiu de 2021.

El consistori ha tret a concurs públic els treballs per tal d'acabar amb algunes de les mancances detectades a la zona, on principalment transiten els infants i les seves famílies, amb l'objectiu de pacificar-la i fer-la més segura. Actualment, la baixada del Miracle compta amb unes voreres estretes i insuficients per absorbir el volum de persones que hi transiten en hores punta. Manquen passos de vianants i sovint es produeix la congestió de vehicles i l'estacionament en llocs no permesos.

Una de les actuacions principals serà la creació d'una zona de «petó i adeu», és a dir, un espai on els vehicles s'aturaran només un moment perquè els nens baixin i puguin entrar a l'escola amb seguretat.

Les mesures proposades pel consistori afectaran tres dels quatre accessos que té l'escola Miracle. Es traslladaran els contenidors a la zona ara destinada a pàrquing i la zona de contenidors es repintarà i passarà a ser un aparcament de motos. S'eixamplarà la vorera d'accés a l'escola i també des del final de la zona d'aparcament fins al punt on el carrer esdevé més estret, s'eliminarà la senda de vianants, i es crearà una nova zona d'aparcament. L'aparcament de capacitats diverses també canviarà d'ubicació. També s'ampliarà la vorera que toca a l'accés lateral de l'escola i es repintarà el pas de vianants existent. El conjunt de mesures inclouen incorporar nova senyalització de mobilitat horitzontal i vertical.

L'Ajuntament licita els treballs per 39.715,89 (IVA inclòs) amb una durada de contracte de dos mesos. Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins al pròxim 4 de gener de 2023.

tracking