Diari Més

Reconeixement

L'Ajuntament de Tarragona honora el fotògraf 'Fer-vi' i la mestra Aragoncillo

Ricomà declara que han fet «Tarragona gran»

Els dos premiats, amb les conselleres López i Solé i l'alcalde.

L'Ajuntament de Tarragona honora el fotògraf 'Fer-vi' i la mestra AragoncilloGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona va celebrar ahir l'acte de lliurament de les distincions de Fill Predilecte al fotògraf Josep Ferrer Vilar, Fer-vi, i de Filla Adoptiva a la mestra aragonesa Maruja Aragoncillo Ibáñez, a l'Antiga Audiència. «Són dues trajectòries personals que han fet Tarragona gran. Tots dos en àmbits diferents, però els uneix la generositat, la noblesa i ser persones valentes que han arriscat», va declarar l'alcalde, Pau Ricomà. Aragoncillo va arribar a Tarragona l'any 1983. És exdirectora de l'escola pública de Bonavista i s'ha implicat en la seva trajectòria amb el sindicat USTEC, el Consell Escolar Municipal, l'ONG Entrepobles i Amics de la Gent Gran. Va rebre el guardó en reconeixement de la seva implicació amb el barri i els moviments socials.

La consellera de Relacions amb Associacions i Entitats Ciutadanes, María José López, va afegir que la mestra «va apostar per la immersió lingüística», ja que va impulsar l'escola pública i en català com a eina de cohesió social. Aragoncillo va reconèixer que quan li van comunicar que li entregarien la distinció, no s'ho creia. «Jo només he treballat pels ideals que em van ensenyar de petita», va assenyalar.

Josep Ferrer va començar la seva vida laboral exercint de mecànic torner, però quan va decidir comprar-se una petita càmera de plàstic per 69 pessetes, se li va despertar la passió. Va obrir una botiga de fotografia i un estudi al Cós del Bou i, des de llavors, va immortalitzar moments il·lustres de la ciutat, des de les festes de Sant Roc fins a la baixada dels carros de l'aigua de Sant Magí. Ferré va tenir ahir un record especial per als seus pares, invidents, «perquè amb els seus ulls no em van poder veure i que ara espero, allà on siguin, puguin veure'm com a Fill Predilecte de la ciutat en la qual em van engendrar».

tracking