Diari Més

Justícia

Antifrau arxiva el cas de la venda d'entrades dels Jocs Mediterranis

L'entitat, després de mesos d'estudi, decideix no obrir cap investigació per la manca d'indicis d'irregularitats

Imatge d'arxiu dels Jocs, on apareixen l'exalcalde Ballesteros i el conseller Villamayor.

Antifrau arxiva el cas de la venda d'entrades dels Jocs MediterranisGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina d'Antifrau ha decidit arxivar el cas de la venda d'entrades dels Jocs Mediterranis, celebrats l'any 2018. L'Assemblea Local de la CUP de Tarragona va denunciar el passat estiu presumptes irregularitats i va enviar la documentació a l'entitat.

La formació política assenyalava com a possibles responsables Josep Fèlix Ballesteros, Javier Villamayor, Víctor Sánchez i Salvador Caamaño, a banda de l'Ajuntament de Tarragona i Societat Civil Catalana. Després de mesos d'avaluació prèvia de versemblança per descobrir si hi podia haver mala praxi, Antifrau no ha trobat indicis per obrir una investigació o posar el cas en mans de la justícia. La CUP, tal com van exposar els seus membres, va considerar que existien prou elements per denunciar el cas. Per una banda, apuntava que Societat Civil Catalana (SCC) havia tingut accés al sistema de venda d'entrades, tot i que no complia amb els requisits per formar part de la venda anticipada, reservada a comitès olímpics nacionals i patrocinadors. Tal com va assenyalar Gemma Vendrell, membre de l'Assemblea Local de la CUP, SCC va comprar 229 entrades.

D'altra banda, la formació política va apuntar que el nombre d'invitacions per assistir a cerimònies i proves esportives triplicava el de les entrades venudes. En concret, s'haurien regalat 60.950 entrades i es van vendre 28.940, segons va manifestar, «sense tenir constància a qui es van regalar i sota quins criteris».

A banda de SCC i el seu president, Salvador Caamaño, la denúncia anava dirigida també a l'alcalde en aquell moment, líder socialista i president del comitè organitzador, Josep Fèlix Ballesteros; el regidor encarregat dels Jocs Mediterranis, Javier Villamayor; el coordinador adjunt dels Jocs, Víctor Sánchez; i el mateix Ajuntament de Tarragona i Loterías del Estado.

Un dels acords de l'actual equip de govern, format per la CUP, Esquerra Republicana i Junts per Tarragona, va ser realitzar una auditoria de compliment i retorn social dels Jocs Mediterranis, a banda de fer públics els comptes. La CUP defensava que, a banda del malbaratament de diners públics i la instrumentació de l'esdeveniment a favor dels interessos espanyolistes, en els Jocs hi va haver opacitat per part del govern anterior, liderat pel PSC, i mala praxi en diversos aspectes.

La celebració dels Jocs Mediterranis del 2018 va generar molta polèmica a escala política i social. Les dificultats pressupostàries, la falta de transparència, la manca de públic o el paper de l'exèrcit espanyol han estat alguns dels punts de crítica en els darrers anys cap a la gestió de l'esdeveniment.

tracking