Diari Més

Urbanisme

Les obres de la zona lúdica i esportiva de Sant Salvador encaren la seva recta final

L'adjudicatària ha d'enllestir els treballs abans que conclogui l'any

L'espai oferirà alternatives als veïns per practicar esport i trencar el monopoli del futbol.

Les obres de la zona lúdica i esportiva de Sant Salvador encaren la seva recta finalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de Sant Salvador aviat podran gaudir de la zona lúdica i esportiva que han reclamat durant tants anys. L'empresa Izer Ingeniería y Economía SL està ultimant els detalls per acabar els treballs a l'avinguda de Sant Salvador, en la cantonada amb el carrer del Planot, perquè estiguin llestos abans d'acabar l'any.

Amb una extensió de 5.000 metres quadrats, la zona lúdica i esportiva, que abans era un descampat i que ha suposat una inversió de 452.081 euros (IVA inclòs), compta amb una zona de patinatge, taules d'escacs, una pista adaptada al futbol sala, el bàsquet i l'handbol, aparells per a infants i per a gent gran, una font i un espai per a gossos, entre altres equipaments. El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, va explicar al juny que la idea és que es converteixi en un espai de trobada per a ciutadans de totes les edats.

Una de les voluntats del consistori era trencar el monopoli del futbol i oferir alternatives esportives als veïns. Per aquest motiu, s'ha dividit la zona en tres esglaons i s'hi han instal·lat un parc infantil apte per a persones amb mobilitat reduïda, un circuit saludable per a gent gran, un parell de taules de pingpong, un parc de cal·listènia i un Tik Tokòdrom, una pista on es podran dur a terme diverses escenificacions.

A més, incorpora un skatepark i un parc tancat per a gossos. Per altra banda, el consistori va plantejar la idea de mantenir el bosc que hi ha actualment a la zona, de manera que només s'hi implantaran taules de pícnic normals i inclusives.

L'empresa adjudicatària del projecte va sol·licitar una pròrroga de dos mesos arran dels retards originats en la cadena de subministrament de materials, que impossibilitava complir amb el termini d'execució inicial, que fixava que les intervencions havien d'estar acabades a finals d'octubre. El consistori va considerar que la petició estava justificada i va acceptar-la.

Així mateix, el conseller Puig va destacar que la zona lúdica i esportiva s'ubica en un punt estratègic, ja que es troba entre Sant Salvador i Sant Ramon i, alhora, a prop de la confluència amb Santa Isabel.

tracking