Diari Més

Comerç

Laura Roigé es presentarà a les eleccions de la Cambra de Comerç de Tarragona

L'actual presidenta, qui lamenta que les botigues de la ciutat tanquin els dies festius, aspira a continuar en el càrrec

Laura Roigé, presidenta de la Cambra de Comerç, en una imatge recent.

Laura Roigé: «No hem de tenir por i sí gestionar el risc prenent mesures»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'actual presidenta de la Cambra de Comerç de Tarragona, Laura Roigé, va anunciar ahir que es presentaria a les eleccions de l'entitat que se celebraran el 2023. D'aquesta manera, aspira a mantenir-se al càrrec que va assumir el 2017. Durant l'acte, va fer el balanç anual de l'activitat de la Cambra durant l'exercici 2022 i també va lamentar que la ciutat no es declari municipi turístic per tal que les botigues puguin obrir els diumenges i els dies festius. Roigé va reivindicar l'obertura per tal que els comerciants i els creueristes se'n puguin beneficiar. «De la mateixa manera que els municipis del voltant, com Torredembarra, Altafulla, Salou o Cambrils», va subratllar. La presidenta de l'ens cameral considera que cal donar més opcions als empresaris perquè aquests «es puguin guanyar millor la vida», però que en cap cas se'ls està obligant a treballar tot l'any.

En aquesta línia, va lamentar no haver arribat a un acord amb l'Ajuntament de Tarragona, l'administració que ha de donar llum verda a la redacció de l'estudi de viabilitat exigit per la Generalitat. Malgrat tot, Roigé es va mostrar optimista i espera arribar a un acord amb el consistori durant el pròxim mandat. Pel que fa als comicis, per primera vegada, es faran de manera telemàtica.

Roigé va aprofitar la jornada per fer balanç de l'any 2022. En aquest sentit, va destacar les catorze missions comercials de la Cambra, que han ajudat a 150 empreses nacionals a fer negocis amb companyies de 26 països diferents, la majoria d'Àfrica. En aquesta línia, i, de cara al 2023, l'entitat preveu augmentar fins a quinze les missions comercials i visitar un total de 30 països, la majoria d'Àfrica, però també d'Àsia i Amèrica.

Tal com van recordar, la Cambra de Tarragona és líder nacional en els mercats africans, sobretot en els subsaharians, pel que fa al coneixement i experiència de més de 30 anys. Precisament, l'activitat de la Cambra a l'estranger ha permés que l'organització guanyi aquest any el Premi a la Internacionalització atorgat per la Cámara de España, motiu pel qual Roigé va mostrar la seva satisfacció. «Va ser emocionant», va expressar. La Cambra també ha rebut aquest mateix any el Premi a l'Excel·lència Empresarial.

Roigé també va afegir que enguany, a partir d'un centenar de cursos, s'han format prop d'un miler d'alumnes en diferents àmbits empresarials. També en la línia de la formació, prop de 4.000 persones han participat enguany a les dues Fires de l'Ocupació que s'han organitzat al Baix Penedès, amb 36 empreses, i a Tarragona, amb 60 empreses.

Les Fires de l'Ocupació, la principal plataforma laboral del sud de Catalunya, s'encarreguen de posar en contacte a persones que busquen feina, o volen canviar la que ja tenen, amb empreses que necessiten contractar treballadors.

Pel que fa a l'àmbit digital, aquest mateix any l'entitat ha posat en marxa l'Oficina Acelera Pyme, la primera de les comarques de Tarragona, i una nova àrea de negoci pionera al territori, Cambra 360, amb l'objectiu d'impulsar i acompanyar en la transformació digital a les empreses mitjançant l'adopció d'una cultura d'ús i aprofitament de les TIC en les estratègies de les organitzacions.

La Cambra ha realitzat ja més de 200 assessoraments personalitzats i organitzat més de vint jornades de sensibilització i informació que han estat seguides per més de 500 persones. D'altra banda, la Cambra va participar activament a la trobada Vull Corredor, celebrada recentment a Barcelona, a la qual van assistir més d'un miler d'empresaris de Catalunya, València, Múrcia i Andalusia per defensar i reclamar una infraestructura decisiva com és el corredor del Mediterrani.

En aquest sentit, l'ens cameral ha signat acords de col·laboració amb les Cambres de Terol, Castelló i Lleida per impulsar accions conjuntes a favor del desenvolupament d'infraestructures que consideren que són estratègiques per garantir el desenvolupament econòmic i la mobilitat de les persones.

Durant el 2022, la Cambra també ha continuat enfortint la xarxa territorial entre empreses i administracions amb diferents accions, com per exemple les cinc campanyes de dinamització comercial a Altafulla, la Bisbal del Penedès, la Canonja, Arrelats food fest i el projecte Tarragona Ciutat de Compres, o bé les tres campanyes de bons descompte per incentivar el consum a Calafell, el Vendrell i Cunit.

«La massificació dels creuers és a Barcelona, no a Tarragona»

La presidenta de la Cambra, Laura Roigé, va apuntar que des de la Taula de Creuers «continuem aportant la nostra experiència a favor de l'increment de l'activitat creuerística al Port». «Els que es queixen dels creuers és per la massificació a Barcelona, però a Tarragona no es dona aquesta circumstància», va afegir.

Alhora, va reivindicar l'acte celebrat la setmana passada a favor del projecte turístic de Hard Rock, al qual no va assistir cap representant del govern de l'Ajuntament de Tarragona. «L'alcalde, Pau Ricomà, em va trucar i em va comentar que vindria, però finalment va dir que no podia», va exposar. En aquest sentit, Roigé va manifestar que la Cambra no fa política, sinó que simplement vetlla pels interessos de les empreses.

tracking