Diari Més

Mobilitat

Tarragona insta l'Estat a generar voreres entre Sant Salvador i el centre

El consistori demana executar l'obra aviat o accelerar el traspàs de carreteres per crear a l'N-240, també, un carril bici

La urbanització del PP-01 servirà per generar voreres i carril bici a un tram de l'N-240.

Tarragona insta l'Estat a generar voreres entre Sant Salvador i el centreGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona vol millorar la connexió entre el barri de Sant Salvador i el centre de la ciutat a través de l'N-240. El conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, planteja generar bones voreres i un carril bici, però executar aquesta obra ara mateix és impossible, ja que la carretera pertany a l'Estat. Per aquest motiu, des del consistori, insten el govern central a millorar l'espai per a vianants i per a Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) o bé accelerar el procés de traspàs de carreteres perquè el mateix Ajuntament s'encarregui del projecte.

«És important que la ciutadania no hagi d'esperar», assenyala Puig. Per la part que li correspon a Tarragona, hi ha un tram de l'N-240 en el qual sí que es podrà intervenir abans sense la necessitat de certificar la cessió de carreteres. «La urbanització del Pla Parcial 1 (PP-01), d'avinguda Andorra, generarà vorera i carril bici», apunta Puig. L'inici de les obres en aquest sector de creixement, que correspon als terrenys de l'N-240 fins a l'encreuament de l'autovia A-7, està previst per al segon semestre de 2023.

El PP-01 també permetrà construir habitatges, potenciar el desenvolupament econòmic i generar un aparcament dissuasiu. La seva urbanització permetrà millorar un dels accessos de la ciutat i la connexió amb l'avinguda dels Països Catalans i el Campus Sescelades de la Universitat Rovira i Virgili.

A banda del PP-01, el consistori també contempla incorporar bones voreres i ampliar la xarxa de carrils bici en el tram corresponent a l'Àrea Residencial Estratègica corresponent al Pla Parcial 30 de Pou Boronat, situat a l'alçada del mateix Campus Sescelades. «Amb el desenvolupament d'aquests dos trams ja tindríem una bona part del recorregut», exposa el conseller Puig.

Precisament, l'habilitació d'un vial per anar a peu fins al centre és una de les reclamacions dels veïns de Sant Salvador, petició que traslladaran a l'Ajuntament el pròxim 13 de desembre en el taller territorial de sessió participativa del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM). El president de l'associació de veïns del barri, Toni Garcia, manifesta que avui dia, per arribar al centre de la ciutat, les úniques possibilitats són el cotxe i l'autobús.

Garcia considera que no calen dos carrils de circulació per a vehicles a l'N-240, ja que des que està operativa l'A-27 el trànsit s'ha reduït. Per aquest motiu, creu que seria beneficiós aprofitar-ne un dels dos per generar les voreres i el carril bici. Tot i això, els veïns de Sant Salvador també contemplen una alternativa, que seria adequar el camí paral·lel al riu Francolí, que passa per sota del pont de l'AP-7, el qual freqüenten corredors i ciclistes de muntanya, però no està habilitat perquè tothom hi pugui passar. Aquesta opció comportaria arranjar el camí en qüestió, ampliar-lo i aplanar-lo.

L'ampliació i la generació de voreres és una de les prioritats de l'actual equip de govern, motiu pel qual destinarà part del pressupost de 2023 a crear més espai per als vianants. Alhora, també ampliarà la xarxa de carrils bici a través de l'execució de diferents trams ja projectats i la redacció d'altres futuribles.

tracking