Diari Més

Medi ambient

La rotonda d'accés al polígon Riu Clar des de Constantí tindrà dunes i flors

La licitació del projecte de naturalització, amb un pressupost de 77.000 euros, serà aquest mes

L'Ajuntament de Tarragona treballa en la dignificació de rotondes i de l'espai públic amb elements naturals.

La rotonda d'accés al polígon Riu Clar des de Constantí tindrà dunes i florsGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La naturalització de la rotonda d'accés al polígon industrial Riu Clar des de Constantí és més a prop. L'Ajuntament té previst licitar les obres, amb un pressupost de 77.000 euros, aquest mateix mes de desembre. El projecte, que s'ha dissenyat des de la conselleria de Parcs i Jardins de l'Ajuntament de Tarragona, consistirà en l'aportació de terra per crear diverses dunes, les quals tindran una alçada de 3 metres i 1,5 metres de diàmetre. En aquestes mateixes dunes, es col·locaran plantes rastreres de flors blanques i liles, mentre que, en els laterals de la rotonda, s'hi posaran plantes variades.

La naturalització de la rotonda de Constantí està emmarcada en la dignificació de les entrades i sortides de la ciutat, de la mateixa manera que l'actuació que s'executarà a la mitjana dels Quatre Garrofers, la qual es preveu que comenci durant el primer trimestre de l'any vinent. En aquest espai també es plantaran diverses flors amb l'objectiu de fer-lo més amable.

«Aquestes són dues de les nombroses actuacions que s'estan realitzant des de Parcs i Jardins amb l'objectiu de naturalitzar espais de la ciutat, per fer més amable l'espai públic. Treballem a les rotondes, així com a places, mitjanes, jardineres, entrades als centres educatius o solars municipals», explica la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal. La mateixa regidora recorda que, a més, els caps de setmana es continuen duent a terme plantades col·laboratives a diferents barris de la ciutat, en les quals participa la ciutadania i el teixit associatiu, per guarnir l'espai públic amb plantes i flors.

El mateix cap de setmana passat, es va fer una nova al barri del Port. L'Ajuntament ja suma una trentena de plantades col·laboratives en el darrer any, realitzades a diferents barris, com Torreforta, Icomar, Sant Salvador, a l'entorn del Pont del Diable o Parc Riuclar, entre altres ubicacions. Vidal agraeix a la ciutadania i a les entitats col·laboradores que estan fent possibles aquests projectes «per omplir de verd la ciutat», així com al personal de Parcs i Jardins i de la Brigada Municipal.

La millora de l'espai públic amb elements naturals és un dels objectius de l'actual equip de govern. Més enllà de la pròxima actuació a la rotonda d'accés al polígon Riu Clar, l'Ajuntament també va naturalitzar la primavera passada, amb pedra seca i plantes, les rotondes del cementiri i del dipòsit municipal. La dignificació dels elements pacificadors del trànsit va permetre Tarragona guanyar el premi de millor rotonda a la darrera gala de les Viles Florides, concretament per la de la plaça de la Unesco.

tracking