Diari Més

Sancions

Obren 487 expedients sancionadors per tenir pisos buits a Tarragona

Són els primers expedients sancionadors que l'Ajuntament de Tarragona obre i s'adrecen a persones jurídiques

El preu del lloguer a la ciutat de Tarragona ha incrementat un 10,97% respecte de l'octubre de l'any passat.

El preu del lloguer baixa a la província de Tarragona, però puja en el cas de la capitalGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha incoat 487 expedients per habitatges desocupatsamb caràcter permanent.Són els primers expedients sancionadors que el consistori obreis'adrecen apersones jurídiques (societats o entitats financeres),tot i que els procediments administratius també s'estendran a propietaris particulars de pisos buits.Uncopacabatelperíoded'al·legacions,s'imposaràunrecàrrecdel 50% del'Impost de Béns Immobles (IBI),commarca laLleid'HisendesLocals.

«La mobilització d'habitatges buits és un dels nostres principals objectius, ja que permet augmentar l'oferta d'habitatges disponibles per lloguer, així com evitar la degradació delnucliurbà», explica la consellerad'Habitatge, Eva Miguel, que afegeix: «Aquesta mesuraens permet, per fi, detectarels habitatges buits que existeixen a la ciutatperdisposar, finalment, d'uncens real del parc d'habitatges desocupats. A mesuraque disposem dels resultats de les inspeccionsque es fan en els habitatges, anirem actualitzant les dades».«No ens podem permetre tenir pisos desocupats mentre hi ha famílies que no tenen cobert el dret fonamental d'accés a l'habitatge»,subratlla.

Per la seva banda, el conseller de Serveis Generals, Jordi Fortuny, ha apuntat que aquesta és una mesura encaminada «a fer front a l'especulació iafer una crida als propietaris per tal que donin ús als habitatges que tenen buits».

Aquesta tasca d'inspecció és fruit d'un conveni signatentre l'Ajuntament de Tarragona il'Agència de l'Habitatge de Catalunya per realitzar inspeccions als habitatges susceptibles d'estar buits al municipi.

Així mateix, el Servei Municipal de l'Habitatgei Actuacions Urbanes (SMHAUSA)ha elaborat un pla de treball que consisteix a inspeccionar els habitatges buits. De fet, el parc d'habitatges buits del conjunt de Tarragona és d'uns 7.000, inclosos els 1.200 que són propietat de les entitats financeres.

tracking