Diari Més

Recerca

La URV lidera un projecte per produir biocombustibles, fertilitzants i sensors a partir de biomassa

L'objectiu és aconseguir una àmplia cartera de productes d'alt valor afegit que s'obtinguin a partir de residus de matèria vegetal seca

La URV lidera un projecte per produir biocombustibles, fertilitzants i sensors a partir de biomassaURV

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Universitat Rovira i Virgili (URV) de Tarragona-Reus lidera una recerca per produir biocombustibles i fertilitzants a partir de biomassa, segons informen en una nota de premsa emesa aquest dimecres des de la URV.

L'objectiu de la recerca és aconseguir una àmplia cartera de productes d'alt valor afegit que s'obtinguin a partir de residus de matèria vegetal seca, també anomenada biomassa, utilitzant diferents tecnologies per contribuir al desenvolupament de les biorefineries a Catalunya i en la resta de l'Estat.

Les biorefineries són instal·lacions de processament que converteixen la biomassa en productes químics, combustibles i altres materials gràcies a l'ús de diferents tecnologies. La matèria vegetal seca és la biomassa renovable més abundant i es considera la principal matèria primera en el concepte de biorefineria, a causa que la seva naturalesa no comestible no competeix amb els cultius alimentaris.

L'existència d'aquestes biorefineries a partir d'aquests recursos és escassa a Europa i en l'Estat Espanyol, per això, la recerca per al seu desenvolupament pot ser estratègica, indiquen des de la URV. La finalitat del projecte és aconseguir biocompostos a partir de residus forestals, com a serradures de pollancre, de fusta de pi i de castanyer.

«Volem produir molècules de les quals s'obtindran productes d'alt valor afegit com bioplàstics, bioadhesius per a aplicacions en fusta, biocombustibles i sensors de pressió i pH», explica la investigadora Yolanda Cesteros, que ha liderat el projecte.

La investigació, a més de proporcionar nous coneixements tècnics i científics en la comunitat nacional i internacional, està enfocada en l'objectiu de transició a l'economia circular i en la mitigació del canvi climàtic. «Esperem contribuir amb aquest projecte a la transició cap a un model productiu basat en la descentralització i la sostenibilitat en el marc de l'economia circular», conclou Cesteros.

tracking