Diari Més

Policial

La Guàrdia Urbana de Tarragona incorpora la unitat canina i a cavall per Nadal

Les actuacions es faran en carrers i places amb teixit comercial per afavorir la seguretat de tothom

Imatge d'arxiu de la Guàrdia Urbana de Tarragona durant la passada campanya de Nadal.

La Guàrdia Urbana de Tarragona incorpora la unitat canina i a cavall per NadalAjuntament de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des del passat 25 de novembre, dia de l'encesa de llums i fins al proper 8 de gener de 2023, el cos de la Guàrdia Urbana té un dispositiu especial en marxa dedicat a les festes nadalenques.

Un any més la seguretat serà present en l'àmbit del teixit comercial i en els esdeveniments festius i culturals de la ciutat per aquestes dates, ja que tal i com apunta la consellera de Seguretat Ciutadana i Protecció Civil, Cristina Guzmán, «com cada any durant els dies previs a les festes es produeix un augmentconsiderable de l'activitat comercial i un major nombre d'actes lúdics i festius relacionats amb aquestes festivitats, fetquemotivaquehihagiunincrement importantdegental carrer i per això hi hem de ser».

La campanya es divideix en quatre eixos principals: dispositius de policia de proximitat,dispositiusdeseguretatciutadana,dispositiusdetrànsitidispositiusconjuntsi/ocoordinatsentre lesdiferentsdivisionsi/oambelcosdeMossosd'Esquadra.

A més a més enguany, com a novetat, es comptarà amb la participació de laUnitatmuntadadeGuàrdiaUrbana,quevigilaràzonescomercialsiparcsonesdesenvolupinactivitatslúdiques a cavall; la Unitat K9 o unitat canina, que consta d'un agent i un gos, que patrullaran a peu les zones comercials i finalment, la Unitat de Drons(UDRON),quevigilarà desdel'airelafluïdesa deltrànsitelsdiesmésàlgidsieldesenvolupamentdelsacteslúdics mésimportants.

A banda, l'Oficina Mòbil d'Atenció Ciutadana, continuarà realitzant el seu servei i rotacióen els punts programats, per no afectar a la freqüència amb el que el ciutadà esperatrobar-seaquestserveideproximitat.

«La finalitatd'aquest dispositiu és la de millorar laseguretat de les persones mitjançant la presència policial en les zones comercials»defineix la regidora, i es farà garantintlamobilitatàgil i segura, tant en vianants comamb la regulació del trànsit, així com aconseguint atendre els requerimentsciutadans d'una forma més ràpida i eficaç.

Garantir la proximitat

En el dispositiu està prevista la feina d'agents de nou unitats diferents, totes elles involucrades en el control del civisme i la seguretat als carrers.

D'una banda la Unitat de Policia de Proximitat, que realitzarà el patrullatge a peu i reforçarà la presència en aquells actes de l'agenda de ciutat: el CagaTió ambulant, la Fira de Nadal i Artesania, els Pessebres, el ParcInfantildeNadal, entre d'altres.

La Unitat de Policia Administrativa realitzarà controls als establiments de venda de joguines, per garantir les corresponents homologacions i controls a les atraccions de fira, circ, pistes de gel, etcètera...també per a sol·licitar la documentació corresponent i avaluar que estigui tot correcte. Per la seva banda, la Unitat de Medi Ambient vigilarà el bon compliment de l'ús dels espais verds.

Les Unitats de Seguretat Ciutadana, Mobilitat i atestats compliran amb el seu objectiu de garantir la seguretat en tot moment i la minimització dels actes vandàlics i incívics, així com l'actuació en delictes, si es dona el cas.

Les novetats

I com a novetats, enguany es comptarà amb la vigilància a cavall de les zones on es desenvolupin actes lúdics per part de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana, que durà a terme funcionsdeproximitatiseguretatprincipalmentenaquelleszonesenquel'accésmotoritzat sigui impossible i l'acompanyamenti acte de presència en aquelles activitatsqueesdetermini.

Una segona novetat seria la sortida al carrer de la Unitat K9, on un agent i un gos, realitzaran el patrullatge a peu conjuntament, en les zones comercialsmés importants, a banda de realitzar el recolzament que sigui necessari a les patrullesen lesfuncionspròpiesdeseguretatciutadana.

Finalment i com adarrera novetat, s'incorpora a la campanya de nadal de la Guàrdia Urbana de la unitat de drons, és a dir, vigilància aèria de la ciutat en els dies comercials més importants pergarantir la fluïdesa i la disciplina del trànsit, realitzant si escau, serveis conjunts amb laDivisió de Trànsit. Així com la vigilància en actes lúdics amb funcions de protecció civil i seguretat,recolzament,siescau,deserveis icontrolsdeseguretat ciutadana.

tracking