Diari Més

Enologia

Els millors vins de «la Guia» arriben per primera vegada a Tarragona

35 cellers es donaran cita al Tinglado 1 del Moll de Costa el 12 de desembre en el primer 'showroom' de la Guia de Vins de Catalunya a la ciutat

Imatge d'arxiu de la 19a edició de la Fira del Vi de Tarragona.

Els millors vins de «la Guia» arriben per primera vegada a TarragonaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona acollirà per primer cop el showroom de la Guia de Vins de Catalunya, «la Guia», en què es donaran cita els 35 cellers responsables dels vins més ben classificats a l'edició de 2023. El Tinglado 1 del Moll de Costa serà la seu de l'esdeveniment el proper dilluns 12 de desembre, d'11.30 a 20 h.

Durant el showroom dels millors vins de «la Guia», el públic assistent (professionals i wine lovers convidats) podrà tastar vins amb una nota superior al 9,5 a la Guia de Vins de Catalunya del 2023. Es tracta del primer cop que l'esdeveniment es fa fora de Barcelona, fet que evidencia l'aposta de la Guia de Vins de Catalunya per Tarragona, única província d'Espanya amb cinc denominacions d'origen.

En aquest sentit, l'alcalde de Tarragona i president del Patronat Municipal de Turisme, Pau Ricomà, ha celebrat l'arribada de l'esdeveniment tot afirmant que «actes com aquest o com la presentació del passat 29 de novembre a Barcelona amb la DO Tarragona posicionen la ciutat i el territori en el lloc que els correspon en el mapa de l'enologia i l'enoturisme i potencien la capitalitat de Tarragona i el seu llegat històric vinculat a l'exportació de vi».

El president del Port de Tarragona, Saül Garreta, ha volgut destacar al seu torn que l'acte «connecta amb la llarga tradició de Tarragona com a enclavament portuari en el comerç del vi i, per tant, el Moll de Costa és un escenari que no pot ser més idoni perquè Tarragona aculli per primer cop l'esdeveniment».

tracking