Diari Més

Tretze diorames il·luminen amb tradició i art Sant Antoni de Pàdua

L'Associació Pessebrista de Tarragona inaugura l'exposició nadalenca, que es podrà visitar a l'església fins al 15 de gener

L'exposició de diorames i pessebres torna tres anys després a l'església de Sant Antoni de Pàdua, que va acollir la mostra per primera vegada l'any 2015.

Tretze diorames il·luminen amb tradició i art Sant Antoni de PàduaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'església de Sant Antoni de Pàdua, a la Rambla Nova de Tarragona, torna a ser l'escenari on s'exhibeixen els diorames de l'Associació Pessebrista de Tarragona. Després de dos anys sense rebre l'artística mostra a causa de la pandèmia, l'espai recupera la tradicional exposició, enguany formada per tretze diorames i preparada per 24 membres de l'entitat. Tant els tarragonins com els visitants poden observar des d'ahir i fins al 15 de gener el detall d'aquests treballs artesanals.

«És una satisfacció i un orgull poder recuperar l'exposició», manifesta el president de l'Associació Pessebrista de Tarragona, Josep Maria Borrut. Aquest Nadal, a banda de les figures elaborades per escultors professionals, una sòcia de l'entitat, Lourdes Navarrete, s'ha encarregat de fer-ne algunes, tal com destaca Borrut, qui també subratlla les característiques particulars de cada pessebrista: «Tothom té el seu estil propi, per la qual cosa es pot diferenciar l'autor de cadascun dels diorames».

Després de dos Nadals sense poder organitzar l'exposició a l'església de Sant Antoni de Pàdua, espai que la va començar a acollir el 2015, el president dels pessebristes es manté a l'expectativa per saber com respondrà la gent. «S'han perdut molts costums durant la pandèmia i han aparegut altres maneres de gaudir el temps lliure. L'afluència de gent és una incògnita», expressa. L'entrada a l'exposició té un preu de dos euros, excepte per als menors de set anys, els quals tenen l'entrada gratuïta, i els horaris són de 12 a 14 hores i de 17 a 20 hores.

Els pessebristes van començar a treballar en els diferents diorames durant les festes de Santa Tecla, a finals de setembre. Ara, veu la llum el resultat de dos mesos i mig de treball. Com a curiositat, un dels tretze diorames està fet amb figures de Playmobil.

Un total de 24 socis han participat en la creació dels diorames.

Tretze diorames il·luminen amb tradició i art Sant Antoni de PàduaGerard Martí

tracking