Diari Més

Mercats

Espimsa proposa generar un espai fotovoltaic al mercadet de Bonavista

L'empresa municipal també planteja aprofitar el lloc entre setmana i ubicar un aparcament vigilat

Espimsa ha dut a terme una campanya de prevenció i sensibilització pel risc químic.

Espimsa proposa generar un espai fotovoltaic al mercadet de BonavistaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa de Mercats de Tarragona ha proposat a l'Ajuntament crear un espai fotovoltaic a l'àmbit del mercadet de Bonavista. Alhora, també planteja generar entre setmana, quan no hi hagi activitat, un aparcament vigilat acompanyat de bona illuminació i pistes esportives, amb porteries de futbol sala i cistelles de bàsquet. Aquestes intervencions, en cas de fer-se realitat, continuarien amb la dinamització del mercadet de Bonavista, en el qual s'han invertit més de 300.000 euros en els darrers dos anys.

«Malgrat ser un dels grans mercats de l'entorn, necessitava algunes millores», exposa el president de l'empresa municipal i conseller de Comerç, Dídac Nadal. Entre les diferents actuacions de dinamització realitzades des del 2020 es troben les millores d'accessibilitat i de senyalització en el marc de protecció per risc químic, l'asfaltatge del pàrquing nou i la seva automatització, la intervenció artística i la instal·lació de la pèrgola, de lavabos públics i de nous contenidors, entre altres.

«Abans hi havia cert caos amb relació a la gestió de residus, però la implantació d'un sistema centralitzat de contenidors ha fet créixer el reciclatge», comenta Nadal, qui també assenyala que s'han incrementat les inspeccions i s'ha establert la taxa 0. «Si el paradista ho fa bé, no paga. En canvi, si ho fa malament, paga. Per acompanyar tot això, vam enviar equips de formadors per explicar-ho», comenta.

El mateix Nadal considera imprescindible la ubicació de la pèrgola i dels nous lavabos, que van tenir un cost de 40.000 euros i de 57.000 euros, respectivament. «El mercadet ha millorat des de diferents punts de vista, aleshores, quan parlem de totes aquestes accions, el que arribem a pensar és que s'ha executat un pla integral», afegeix el president de l'empresa municipal. En aquest sentit, no només fa referència a les intervencions per tal de dignificar la zona, sinó també a aquelles que tenien com a finalitat donar-li seguretat.

«Hi havia una qüestió que preocupava molt i era el risc químic. Per aquest motiu, hem guanyat espai en els passadissos, hem pintat el terra i hem posat retolacions per marcar els camins d'evacuació i hem tingut gent fent formació per saber com s'ha de respondre en cas d'accident», detalla Nadal. A principis d'aquest passat estiu, l'empresa de Mercats, conjuntament amb l'Associació Empresarial Química de Tarragona (AEQT), va impulsar una campanya en l'àmbit de la prevenció i la sensibilització del risc químic. «A més, des del punt de vista administratiu, hem millorat la comunicació amb els paradistes», afirma.

Noves accions

Més enllà de les intervencions executades, l'empresa de Mercats vol continuar dinamitzant el mercadet de Bonavista, motiu pel qual ha proposat a l'Ajuntament ubicar un espai de plaques fotovoltaiques al seu entorn. «Podria convertir-lo en un agent comercialitzador d'energia elèctrica i dotar de subministrament a diferents equipaments municipals. L'empresa de Mercats és capaç de fer-ho, però necessitaria l'acompanyament financer del consistori i de fons europeus Next Generation», observa Nadal sobre aquesta «proposta embrionària».

D'altra banda, el conseller de Comerç també planteja aprofitar l'espai del mercadet entre setmana ubicant un aparcament vigilat i, a més a més, pistes esportives, de bàsquet i de futbol sala, a banda d'atorgar a la zona una bona il·luminació. «Seria el nou pas per a l'impuls d'aquella àrea: un bon asfaltat, un bon pintat, cistelles i porteries. Els veïns segur que ho veurien amb bons ulls», resumeix Nadal.

tracking