Diari Més

Cultura

Tarragona serà l'escenari de fins a 53 propostes culturals a la primavera

La conselleria de Cultura avança la programació i la venda d'entrades per coincidir amb Nadal

Presentació del programa del pròxim cicle de primavera.

Tarragona serà l'escenari de fins a 53 propostes culturals a la primaveraAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La conselleria de Cultura de l'Ajuntament avança, per primera vegada, la programació i la venda d'entrades del pròxim cicle de primavera de Tarragona Cultura. Amb l'objectiu d'animar que tothom qui ho desitgi pugui regalar cultura aquestes festes, el pròxim 15 de desembre, s'afegiran a la venda d'entrades dels espectacles de l'actual cicle de tardor-hivern les entrades per a la nova programació, que aterrarà de març a juny al Teatre Tarragona, al Metropol i en altres espais de la ciutat, escenaris de fins a 53 propostes culturals per a tots els públics.

La consellera Inés Solé va presentar ahir les línies principals de la nova programació i va destacar «els avantatges que suposa, tant per la conselleria com per a la ciutadania en general, treballar amb aquest nou calendari que ens hem marcat donant l'oportunitat a què tothom pugui planificar amb temps i comprar aquells espectacles que més l'interessi coincidint amb aquestes dates nadalenques». En referència a la nova programació, Solé va remarcar «la gran diversitat de disciplines representades i l'aposta ferma per la dansa i el circ, que, una temporada més, es consoliden entre la programació transversal que impulsa l'equip de Tarragona Cultura».

Josep Maria Pou amb El pare, una adaptació de la pel·lícula de Florian Zeller dirigida per Josep Maria Mestres, i Núria Espert amb La isla del Aire, una producció del Teatre Romea dirigida per Mario Gas, seran les cares de la temporada teatral de Tarragona. A més, Carme Portaceli, directora del Teatre Nacional de Catalunya, portarà al mateix escenari de la Rambla Nova i en el marc de la gira del TNC, Terra Baixa, reconstrucció d'un crim, basada en el clàssic de Guimerà. I Mambo Projecte presentarà la proposta guanyadora del Festival Internacional de Teatre de Tarragona 2022, Iaia, una obra documental i multidisciplinària on el públic entrarà al menjador de casa la iaia per reconstruir i reviure els seus records. Finalment, la companyia tarragonina Teatre Ganyotes clourà la temporada amb Pessic de Ganyotes, el seu retorn als escenaris.

Més enllà del cinema, hi haurà espectacles musicals i de dansa i circs. A més, el cicle En Família continuarà amb la seva proposta mensual de sala i, aquesta vegada, amb l'arribada del bon temps, augmentarà l'activitat al carrer. La venda de les entrades s'iniciarà el pròxim 15 de desembre presencialment a les taquilles del teatre en horari d'atenció al públic i en línia a tarragona. cat. Anteriorment, els dies 13 i 14 de desembre es farà la venda preferent als Amics i Amigues de Tarragona Cultura, que tornaran a comptar amb un 20% de descompte per la compra de cinc espectacles diferents.

10 anys

Abans de la nova programació de primavera, el Teatre Tarragona acollirà una altra fita destacada: el pròxim 12 de desembre el teatre celebrarà els seus deu primers anys amb un acte al vestíbul, obert a tota la ciutadania, on no faltaran les companyies, artistes i entitats culturals de la ciutat que han omplert de vida el Teatre Tarragona durant aquesta dècada. La celebració comptarà amb un concert del grup musical Don Simon i Telefunken i la presentació del nou mural artístic del teatre, obra del col·lectiu d'artistes Reskate i del tarragoní Lluc Queralt, amenitzat tot per l'associació Santa Teca. Tal com va assenyalar Solé, «amb aquest acte volem homenatjar totes aquelles persones, artistes, públic i treballadors que han fet possible que en aquest espai passin coses, es converteixi en nucli d'activitat cultural i espai de trobada de tots els amants de la cultura de la nostra ciutat».

tracking