Diari Més

Societat

La Unesco declara el toc de campanes manual Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La Catedral de Tarragona celebrarà dissabte la declaració amb un gran toc commemoratiu juntament amb altres campanars de la demarcació

Imatge d'arxiu de Cristòful Conesa, campaner de la Catedral de Tarragona (

La Unesco declara el toc de campanes manual Patrimoni Cultural Immaterial de la HumanitatCarlos Domènech

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El campanar de la Catedral de Tarragona i d'altres de la demarcació celebraran aquest dissabte 3 de desembre que la Unesco hagi declarat aquest dimecresel toc de campanes manual com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. A les 12h. del migdia campanars que conserven el toc manual de tot l'estat faran a la vegada un gran toc commemoratiu.

L'Ajuntament de Tarragona, per la seva banda, ha felicitat el Grup de Campaners de la Catedral de Tarragona per la declaració feta ahir per la Unesco.Actualment, a les comarques de Tarragona hi ha tretze grups de campaners i setze campaners individuals que toquen manualment.

La tradició del repic de campanes s'ha mantingut al llarg dels segles com un llenguatge universal i una part de la identitat col·lectiva dels pobles. Des de 2019, el toc manual havia estat declarat com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a nivell estatal. Amb aquesta declaració, s'afegeix a la llista de 530 tradicions que han rebut aquest reconeixement arreu del món. A Catalunya també ho són la Patum de Berga i els castells, a més de les festes pirinenques del foc, el flamenc i la dieta mediterrània, compartides amb altres territoris.

tracking