Diari Més

Política

El PSC acusa el govern de Tarragona de bloquejar el debat del cas de les cooperatives

La seva portaveu, Sandra Ramos, considera que s'està fent un ús partidista del comitè d'ètica perquè no es va tractar el tema

Imatge de la portaveu Sandra Ramos.

El PSC acusa el govern de Tarragona de bloquejar el debat del cas de les cooperativesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La portaveu del grup municipal del PSC, Sandra Ramos, va acusar ahir l'equip de govern, conformat per ERC, Junts i la CUP, de bloquejar en la sessió del comitè d'ètica el debat de cas de l'adjudicació de contractes menors a tres cooperatives –El Far, L'Escamot i Gamlab– que els socialistes consideren que són afins a l'entitat anticapitalista.

Ramos va declarar que s'està polititzant el comitè i va denunciar que aquest s'està utilitzant de manera «partidista», uns arguments que donen als socialistes, segons va dir, «més motius per portar les informacions a l'Oficina Antifrau». La portaveu del PSC va assegurar que els havien avisat que el tema no es tractaria en l'ordre del dia del comitè d'ètica, però va voler posar el cas sobre la taula en el torn de precs i preguntes. Ramos va considerar que era «estrany» que es necessiti «dilatar el tractament del tema per recaptar més informació». «Sospitem que la informació que es vol recollir no tindrà res a veure amb l'esclariment de si els fets denunciats suposen una vulneració del codi ètic, sinó que serà un contraatac al PSC», va concloure.

Divisió entre l'oposició

La resta de partits polítics de l'oposició s'havia mantingut, fins ara, en silenci sobre la qüestió dels contractes menors. Des d'En Comú Podem, es demana «que es respecti a les cooperatives», però també «que s'esclareixi tot amb la màxima transparència per part del govern».

Per la seva banda, la portaveu de Ciutadans, Lorena de la Fuente, qualifica l'assumpte de «lluita interna entre el PSC i la CUP». «La CUP sempre ha atacat el PSC pel cas Inipro i ara els socialistes contraataquen», assenyala. A més, afegeix que abans de fer acusacions «s'han de fer investigacions per exigir responsabilitats». «Primer de tot, prima el dret a la presumpció d'innocència», conclou.

Altrament, el portaveu del PP, José Luis Martín, considera que la situació que s'ha creat és «lamentable», ja que «la CUP venia a donar lliçons de transparència i a aixecar catifes, però s'han quedat asseguts sobre aquestes». Martín comenta que es va vetar parlar del tema, quan considera que s'hauria de tractar al comitè d'ètica. «No sé de què té por l'equip de govern», assevera.

L'origen de tot

Ramos va afirmar a mitjan novembre que des de l'entrada de la CUP al govern, les tres cooperatives assenyalades havien multiplicat per dotze la seva facturació amb l'Ajuntament, fins a arribar als 125.398,35 euros, mentre que entre juliol del 2019 i juny del 2021 tan sols havien facturat 10.059,18 euros amb onze projectes municipals.

El portaveu del govern, Manel Castaño, va respondre que dues de les cooperatives es van crear els anys 2020 i 2021, de manera que el salt era «normal». Així mateix, va qualificar les acusacions de «joc brut». Castaño va comparèixer en roda de premsa acompanyat dels consellers Inés Solé, Hermán Pinedo i Elvira Vidal, demostrant unitat al govern.

Solé, consellera de Cultura i membre de la CUP, va assegurar que no hi ha cap militant anticapitalista a les empreses i va afirmar que no s'està cometent cap irregularitat. També va considerar que es tracta d'una «revenja» del PSC per la proximitat del cas Inipro.

Així mateix, va apuntar que El Far, L'Escamot i Gamlab col·laboren amb altres consistoris, com el de Reus i el de Cambrils, on la CUP no forma part del govern, en resposta a l'acusació del PSC que la situació es repeteix a municipis en què els anticapitalistes estan al poder.

tracking