Diari Més

Salut destinarà 2 milions d'euros a construir nous paritoris al Joan XXIII de Tarragona

L'adequació de l'àrea materno-infantil implica el seu trasllat a la quarta planta de l'Edifici C

La construcció del nou hospital està actualment en la fase d'establir els fonaments de l'edifici pont.

Salut destinarà 2 milions d'euros per construir nous paritoris al Joan XXIIIOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Institut Català de la Salut (ICS) ha tret a concurs públic, amb un pressupost d'1,9 milions d'euros, la direcció d'obra i la construcció de nous paritoris de l'Hospital Universitari Joan XXIII, projecte subvencionat amb fons europeus Next Generation i corresponent a la segona fase de les obres d'adequació de l'àrea materno-infantil. Els nous paritoris se situaran a la quarta planta de l'Edifici C del complex sanitari tarragoní. La primera fase del projecte d'adequació de l'àrea materno-infantil, que va suposar la inversió de 948.000 euros, va començar a rodar el passat estiu i tenia com a objectiu el trasllat de l'àrea de suport materno-infantil per tal d'alliberar habitacions d'hospitalització i crear, a continuació, una àrea d'hospitalització d'obstetrícia i pediatria dividida en dues hemiplantes.

L'ICS, per continuar amb la segona fase del projecte, va licitar fa uns dies la direcció del projecte i les obres de construcció dels nous paritoris a la quarta planta de l'Edifici C, reubicats, d'aquesta manera, al costat de les Unitats de Cures Intensives (UCI) neonatal i pediàtrica.

L'actuació començarà una vegada acabada la primera fase, la qual es preveu que finalitzi entre aquest mes de desembre i el gener, i s'estima que tingui una durada de vuit mesos. Aquests treballs s'emmarquen dins del pla director d'ordenació del complex sanitari del Joan XXIII i acompanyaran les obres del nou hospital.

En aquest sentit, ja s'està treballant en els fonaments de l'edifici pont que connectarà el nou equipament amb el mateix Edifici C, on també s'ubicarà el nucli de comunicacions verticals que permetrà absorbir els fluxos entre les plantes.

El nou hospital tindrà uns 70.000 metres quadrats i costarà un total de 170 milions d'euros, tal com va anunciar fa uns mesos l'exconseller de Salut, Josep Maria Argimon, qui també va assenyalar que la previsió era que els treballs acabessin l'any 2025.

El passat mes de maig, entre el conjunt de millores del parc sanitari, es va estrenar la nova UCI, també situada a l'Edifici C. Compta amb dotze boxs i té dispositius mèdics, de tractament i de monitoratge d'última generació. La Generalitat de Catalunya té com a objectiu que el 2024, segons va explicar el mateix Argimon, hi hagi 34 llits d'UCI, 24 dels quals seran d'alta tecnologia.

tracking