Diari Més

Domini públic

Els restauradors de Tarragona, en contra d'avançar l'hora de tancament de les terrasses

Alguns veïns de la Part Alta veuen bé retallar els horaris, però uns altres creuen que cal arribar a una solució consensuada

Els locals de la plaça de la Font tenen un règim especial que els permet tancar més tard.

Els restauradors de Tarragona, en contra d'avançar l'hora de tancament de les terrassesGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Com era d'esperar, les reaccions a la proposta d'En Comú Podem (ECP) d'avançar una hora el tancament de les terrasses de dijous a divendres a la plaça de la Font no s'han fet esperar. El principal perjudicat en cas que es produís aquest canvi seria el sector de l'hostaleria, que veuria reduït el seu horari d'activitat, amb el que això comporta.

Per això, Javier Escribano, president de l'Associació d'Empreses d'Hostaleria de Tarragona (AEHT), ha mostrat la seva indignació: «No entenem aquest canvi i no ens sembla coherent, les terrasses no són un problema». A més, ha afegit que «no només perjudicarà els negocis de la plaça de la Font, sinó que tota la Part Alta es veurà afectada negativament». Escribano creu que aquesta decisió pot afectar negativament a tots els restaurants de la zona perquè «molta gent decideix anar a sopar a la Part Alta perquè saben que després podran a anar a prendre alguna cosa en algun local de la plaça de la Font, ja que aquí les terrasses tanquen més tard que en altres llocs de la ciutat».

El president de l'AEHT reconeix que la Part Alta ja va perdre afluència de públic amb la reobertura de la plaça Corsini i «si perdem aquest incentiu perquè la gent pugés fins aquí, el problema s'intensificarà». «La plaça de la Font és un punt neuràlgic de la ciutat i això farà que la gent no vingui», ha lamentat.

Per això, creu que cal buscar una altra solució i demana «més sensibilitat cap a un sector que ho està passant malament». Escribano creu que «el que seria ideal és que tots tanquessin a la mateixa hora que els locals de la plaça de la Font, i no al revés». «No és coherent anar en contra d'un dels motors econòmics de la ciutat i un gran generador de llocs de treball.», ha etzibat.

La demanda d'ECP neix amb l'objectiu d'evitar molèsties als veïns de la zona, un motiu que no acaba de convèncer a Escribano: «Si diuen que ho fan per les persones que viuen a la plaça de la Font també han de dir qui i quants són els que s'estan queixant». A més, ha afirmat que «qui ve aquí a viure sap el que es trobarà, els restaurants i els locals han estat sempre aquí». Tot i això, el president de l'AEHT ha mostrat la seva voluntat de pactar un horari amb els possibles veïns afectats.

Manel Rovira, president de l'Associació de Veïns de la Part Alta, també ha criticat la demanda d'En Comú Podem d'avançar una hora el tancament de les terrasses de la plaça de la Font: «Fa temps que els veïns es queixen pel soroll que es crea a les nits, tot el que afavoreixi el seu descans és benvingut».

Aquesta opinió contrasta amb la de Quim Castellví, president de l'AV Ara Part Alta, una altra agrupació veïnal del barri, que advoca pel descans dels veïns del barri, però creu que la proposta d'ECP no és la millor solució: «Ni els hostalers tenen tota la raó, ni els veïns tampoc. Hem d'aconseguir un horari en el qual tots sortim guanyant». «Hem de vetllar per les persones del barri, però sense perjudicar a la restauració. Si ve gent de fora, està bé que puguin quedar-se a les terrasses fins a la nit, ajuda també a donar-li vida la zona», ha afegit.

Castellví defensa que «si es vol fer un canvi com aquest, cal que l'Ajuntament s'assegui a parlar amb les parts implicades, és a dir, els veïns i restauradors». Castellví apel·la a la lògica i reclama que «els partits polítics no poden prendre aquestes decisions sense consultar a la gent afectada, si no, les modificacions que facin no funcionaran i només crearan més problemes en un futur».

Els presidents de les dues associacions veïnals, però, coincideixen en una cosa. Ambdós estan a favor de la proposta d'ECP de reduir l'espai de les terrasses. «També és un reclam que fa temps que fem, cal més espai per poder caminar i pels cotxets», ha afirmat Rovira, qui ha indicat que «cal regular-les, alguns no respecten la distància amb les parets i els portals dels edificis». En canvi, el president de l'AEHT creu que «a la plaça de la Font hi ha suficient espai pels vianants i no creiem que sigui necessari reduir l'espai de les terrasses».

La CUP vol unificar els horaris

Si el PSC vol expandir el règim especial dels locals de la plaça de la Font a altres llocs de la ciutat, la CUP demanda que aquesta excepció se suprimeixi. Proposen una unificació d'horaris amb caràcter general. En el cas de la plaça de la Font, s'avançaria mitja hora el tancament de les terrasses, a l'hivern i a l'estiu.

Per altra banda, volen afegir a l'article 4.12 que «caldrà respectar una distància mínima d'1,5 metres entre la terrassa i el mobiliari urbà». Aquestes esmenes, juntament amb les dels altres grups municipals, s'exposaran a la comissió de terrasses per a la redacció de l'ordenança que les regularà. Aquesta s'havia de celebrar avui, però ha hagut de ser ajornada per a més endavant.

tracking