Diari Més

El REC 2022 arrenca amb trenta propostes que mostren el millor talent internacional

Les projeccions, que seran del 30 de novembre al 7 de desembre, es faran a diversos espais i al Teatre Metropol, que acollirà el gruix de la programació

La consellera Inés Solé i el director del REC,

El REC 2022 arrenca amb trenta propostes que mostren el millor talent internacionalJaime Rojas / Festival REC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival REC encara la seva XXII edició amb una programació internacional plena d'estrenes que seduiran al públic, amb títols que mostren el nou talent internancional. Més d'una vintena de les pel·lícules que es podran veure al Festival d'enguany són preestrenes i és la primera vegada que es poden veure a Catalunya. Les peces es podran veure del 30 de novembre al 7 de desembre en diversos espais de Tarragona.

Enguany, el Festival presenta les òperes primes més destacades d'arreu del món i els llargmetratges d'estrena internacional al Teatre Metropol, la principal novetat d'enguany.

Tant el Concurs Internacional Opera Prima com les projeccions especials proposen diverses temàtiques com són el canvi climàtic, les desigualtats socials, les xarxes socials i la virtualitat de les noves formes de comunicació digital, els diversos tipus de relacions humanes, etc..

El Festival REC distribueix la programació en Opera Prima (amb una desena de primeres propostes d'arreu del món), la programació temàtica Tu, tot, tothom, les Sessions Vermut al Teatret del Serrallo i una projecció dedicada al cinema familiar al Museu d'Art Modern de Tarragona (MAMT).

La secció Cap i cua proposarà el visionat d'una de les òperes primes d'un director o directora consagrat i, a més a més, la seva darrera pel·lícula, per tal de traçar el fil que uneix la seva trajectòria.

Dins d'aquest cicle, els espectadors del REC 2022 podran gaudir de dos dels films del realitzador japonès Hirokazu Koreeda, Maborosi (1995) i Broker (2022), el seu últim llargmetratge. També es podrà veure l'últim treball del director suec Ruben Östlund, The guitar mongoloid (2004) i Triangle of sadness (2022).

Aquest matí, la consellera de Cultura de l'Ajuntament de Tarragona, Inés Solé, i el director artístic del REC, Xavier Puerto, han ultimat els preparatius per a la gran inauguració d'aquest vespre.

Puerto ha fet repàs dels principals films amb què compta enguany el REC i ha manifestat que el certamen manté «la seva especialitat per a captar el nou talent que irromp en l'escenari internacional».

Per la seva banda, la consellera de Cultura ha posat en valor que «enguany, com a novetat, la Rambla Nova es converteixi en epicentre del REC entre els dos teatres situant així al cor de la Rambla Nova l'activitat. És important que una de les principals artèries de la ciutat pugui gaudir de l'oferta de pel·lícules d'estrena, premiades en els millors festivals internacionals, i que aporten una mirada crítica del nostre entorn i la nostra realitat».

Inauguració

L'acte d'obertura del Festival REC 2022 es durà a terme aquest dimecres al Teatre Tarragona, en un acte gratuït i totalment obert al públic. Aquí es projectarà Maborosi, un llargmetratge del mestre japonès Hirokazu Koreeda. Estrenat a la Mostra del Cinema di Venezia el 1995, va guanyar el Premi a la Millor Fotografia. La pel·lícula conta la història de Yukimo, esposa i mare d'un primer fill amb una vida feliç i tranquil·la, quan la tragèdia colpeja al seu espòs i es desconnecta del món, esperant que algú la rescati de la seva vida. Un amable vidu intentarà treure-la de la seva closca.

tracking