Diari Més

Economia

La Diputació de Tarragona destinarà 189 milions d'euros als pressupostos per al 2023

Entre les inversions destaquen 8,2 milions d'euros per a la xarxa local de carreteres i 360.000 euros per dotar de caixers automàtics els municipis de menys de 500 habitants

La presidenta Noemí Llauradó, el vicepresident Quim Nin i els portaveus dels diferents grups polítics durant la presentació.

La Diputació de Tarragona destinarà 189 milions d'euros als pressupostos per al 2023Diputació Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple de la Diputació de Tarragona d'aquest divendres aprovarà per unanimitat els pressupostos de la Corporació per al 2023, xifrats en 189 milions d'euros i enfocats a la sostenibilitat econòmica, social i mediambiental al conjunt del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

La presidenta de la institució, Noemí Llauradó, ha presentat, aquest dimecres, els comptes juntament amb el vicepresident primer, diputat d'Hisenda i portaveu del grup polític Junts, Quim Nin, i els representants de la resta de grups: Teresa Mariné (ERC), Imma Costa (PSC) i Pere Lluís Huguet (C,s).

El pressupost, el darrer del present mandat de la Diputació (2019-2023),incorporalínies de subvencions per aaccions contra els incendis forestals amb900.000 euros,600.000 euros per a una millor gestió dels residus i 6 milions d'euros per a inversions per a la descarbonització.

També s'invertiran 8,2 milions d'euros en la xarxa local de carreteresi 360.000 euros a proveir de caixers automàtics municipis de menys de 500 habitants que no en disposin. Aquesta és una actuació emmarcada en l'anunci, per part del Govern central, de la llei que preveu obligar els bancs a implantar caixers automàtics en municipis amb risc d'exclusió financera.

Durant la presentació s'ha destacat l'ampliació de la Via Verda de la Val de Zafán, impulsada per la Diputació en col·laboració amb els municipis de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita, amb finançament provinent dels fons Next Generation. Mitjançant aquesta iniciativa cicloturista, amb una partida d'1 milió d'euros, es connectaran dos parcs naturals: el del Delta de l'Ebre i el dels Ports.

Pel que fa a la cultura, es continuarà donant servei als ajuntaments a través del catàleg de programacions culturals l'e-catàleg (1,5 M€); la línia per a activitats singulars (2M€) i la línia encetada aquest 2022 per a activitats estratègiques d'alta rellevància (800.000€), donant suport així a festivals, certàmens i activitats que signifiquen la demarcació com a territori creatiu i creador.

Aquests són els darrers pressupostos en què Quim Nin participa, ja que en el ple del divendres farà oficial la seva renúncia per fer-se càrrec de noves responsabilitats al Govern de la Generalitat.

tracking