Diari Més

Seguretat

La Guàrdia Urbana i els Mossos donen consells de seguretat a la gent gran de Tarragona

Aquesta setmana les trobades es faran a les llars de Campclar, Riuclar i a l'associació de veïns de Riuclar

Imatge d'una xerrada passada.

La Guàrdia Urbana i els Mossos donen consells de seguretat a la gent gran de la ciutatAjuntament Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d'Esquadra han impulsat una sèrie de xerrades en matèria de seguretat i mobilitat segura per a gent gran. Aquesta iniciativa s'ha vist motivada per la vulnerabilitat d'aquest col·lectiu davant de robatoris, estafes i intimidacions, així com l'augment moderat dels atropellaments patits en els darrers anys per víctimes majors de 65 anys.

L'objectiu d'aquestes formacions és posar de manifest a la gent gran les situacions de risc a les quals estan exposats i evitar, en la mesura que es pugui, que aquestes situacions s'acabin convertint en danys a partir de consells. Aquests consells estan recollits en uns díptics que ha editat l'Ajuntament i que estaran publicats a la web municipal.

La consellera de Seguretat Ciutadana, Cristina Guzmán, ha destacat que «les sensacions de por al delicte i d'inseguretat augmenten amb l'edat, per això som sensibles amb la vulnerabilitat de la gent gran i actuem des de la proactivitat, efectuant intervencions abans que es doni el problema».

Les trobades, que ja han començat, se celebraran aquesta setmana a les llars de Campclar (22 de novembre a les 16 h) i Riuclar (24 de novembre a les 11 h), i a l'associació de veïns de Riuclar (23 de novembre a les 17.30 h). Pròximament es faran més xerrades a la resta de llars de gent gran i associacions de veïns de la ciutat.

tracking