Diari Més

Infraestructures

El Port de Tarragona adjudica les obres per instal·lar zones d'ombra al Serrallo

Els treballs començaran a principis del 2023 i tenen un pressupost de 427.000 euros

Imatge virtual del projecte,

El Port de Tarragona millorarà la façana marítima del barri del SerralloPort Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A principis del 2023 l'empresaIzer Ingeniería y Economía SL començarà a instal·lar lespèrgoles que proporcionaran sombra al Serrallo. Els treballs compten amb unpressupost de 426.782,95 euros i és una de les quatre actuacions del pla de millora de la façana marítima del barri mariner.

En total es crearan cinc 5 zones d'ombra al llarg del passeig del barri mariner. En cadascun d'aquests espais està previst instal·lar pèrgoles dissenyades al descans i construïdes amb material resistent amb acabat tipus fusta. A més cada zona anirà acompanyada d'unes jardineres on es plantarà vegetació per generar un ambient natural i confortable amb més ombra. El termini d'execució del projecte és de tres mesos des de l'inici de les obres, previst a començament de l'any vinent.

Els mòduls sumaran 192 m2 d'espai amb ombra en una zona molt exposada al sol. L'actuació forma part de les mesures pactades amb l'Associació de Veïns del Serrallo per donar resposta a les peticions de les famílies que viuen en aquesta zona a cavall del port i de la ciutat. Al mateix temps, també reforçaran l'atractiu turístic i lúdic del barri i millorarà l'estada de les persones visitants en un dels punts icònics de la ciutat, el moll de Pescadors del Serrallo.

Pla integral de millora

El pla de millora de la façana marítima del barri mariner de Tarragona inclou la restauració del pantalà, la instal·lació de mobiliari urbà per generar ombra en el passeig, la instal·lació de tendals per generar ombra als parcs infantils i la restauració de l'entorn del pont de la Petxina amb nous murals.

El passat 13 d'octubre de 2022 el Port va obrir l'accés al reformat pantalà del Serrallo, que va comptar amb una inversió de 415.000 euros. S'hi va instal·lar unafusta nova sintètica i diversos punts de llum i baranes per guanyar en seguretat.

Des d'aquest estiu, els parcs infantils davant del Tinglado 4 del Moll de Costa gaudeixen de noves zones d'ombra perquè els més petits de la casa puguin jugar durant tot l'any. L'actuació ha comptat amb un pressupost de 136.120,98 euros.

Imatge virutal del projecte.

El Port de Tarragona millorarà la façana marítima del barri del SerralloPort Tarragona

tracking