Diari Més

Cursa

Torna la 18a Cursa BBVA Sant Silvestre a Tarragona

També s'impulsa la 5a campanya «Sang Silvestre» en col·laboració amb el Banc de Sang i Teixits

La presentacio de la cursa s'ha fet al Mercat Central.

Torna la 18a Cursa BBVA Sant Silvestre a TarragonaDavid Oliete

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper 31 de desembre se celebrarà a Tarragona la18a Cursa BBVA Sant Silvestre.En aquesta edició s'incrementa el nombre màxim de corredors respecte l'any passat, fins a 2.300. La cursa compta amb un recorregut de6,5 km, pràcticament pla, que transcorre pels carrers de la part baixa de la ciutat amb sortida i arribada a la Llotja de Pescadors (El Serrallo). L'hora de sortida de la cursa serà les 17.15 hores.

Les inscripcions es podran realitzar del 15 de novembre al 27 de desembre a través del web www.athleticevents.net.En concret, en el moment de la inscripció, les persones que ho desitgin podran fer una donació d'un euro tant a favor de la Lliga Contra el Càncer com per al projecte Si jo puc, tu també d'Epilep. I finalment, l'organització de la cursa farà una donació a la Fundació Bonanit, que atén persones sense llar, com ja ha fet en anteriors edicions.

Seguint la línia de les anteriors edicions, juntament amb el Banc de Sang i Teixits, també es posa en marxa la cinquena campanya Sang Silvestre, una forma solidària d'inscriure's que consisteix en fer una donació de sang a l'Hospital Joan XXIII.

L'acte de presentació de la cursa ha tingut lloc avui al Mercat Central i ha comptat amb la presència del president de Mercats i conseller de Comerç de l'Ajuntament de Tarragona, Dídac Nadal; el president del Club Esportiu Tarragona Fondistes, Josep Maria Estelrich; el director del Centre de Banca de Clients de Tarragona de BBVA, Julio Olmeda; i el cap de servei territorial al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre del Banc de Sang i Teixits, Dr. Albert Soley Garasa.

De cara a la cursa, la parada «La Teca i la Meca» es convertirà en punt de recollida de dorsals els dies 29 i 30 de desembre de 10 a 18 h., i el 31 de desembre de 10 a 13 h. A més, el Mercat també col·labora de nou en els premis de la cursa.

Nadal ha destacat que «el component solidari d'aquesta cita és increíble i per a l'empresa de Mercats és un orgull col·laborar amb totes aquelles causes amb component social i que posi en valor els hàbits saludables».

Julio Olmeda, director del Centre de Banca de Clients de Tarragona de BBVA, ha senyalat que aquesta col·laboració s'emmarca en la voluntat que té BBVA de proximitat i vinculació amb el territori i d'acompanyar i donar suport a les entitats que en formen part. «Per a nosaltres, aquesta cursa és un magnífic exemple d'esdeveniment esportiu, popular, arrelat i emblemàtic».

«Sang Silvestre»

Per cinquè any consecutiu i gràcies a la col·laboració entre el Banc de Sang i Teixits i BBVA, es posa en marxa la campanya «Sang Silvestre» per incentivar les donacions de sang a la demarcació. Aquesta campanya, que es desenvolupa en paral·lel a la cursa, pretén augmentar les donacions de sang abans de les Festes de Nadal, una època en la qual baixen molt els donants pel canvi d'hàbits de la ciutadania.

El Banc de Sang necessita cada dia 1.000 donacions per fer front a les necessitats dels malalts ingressats en clíniques i hospitals. Només a l'Hospital Joan XXIII cada dia hi ha una vintena de pacients que reben components sanguinis.

Avui, hi ha sang a Catalunya per als propers 7 dies, quan l'òptim seria que n'hi hagués per a les necessitats dels propers 10 dies.

Gràcies a BBVA els primers 300 corredors que donin sang al centre tarragoní, des del 15 de novembre al 10 de desembre, aconseguiran un codi per fer la inscripció gratuïta a la cursa i obtenir també la bossa de corredor.

Aquesta campanya s'obre també a qualsevol persona que vulgui col·laborar, encara que no corri a la cursa, fent la donació de sang al «Dorsal Zero».

tracking