Diari Més

Berta Taixés guanya el Premi Dow pels mèrits en Enginyeria Química

L'exestudiant de màster de la URV ha destacat en la seva trajectòria acadèmica

Berta Taixés guanya el Premi Dow pels mèrits en Enginyeria QuímicaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una brillant carrera acadèmica li va valer ahir a Berta Taixés per guanyar el Premi Dow 2022. L'empresa tarragonina va entregar ahir el guardó, que va posar en valor els seus mèrits i la seva trajectòria com a llicenciada en Enginyeria Química a la Universitat de Barcelona i del màster, també en Enginyeria Química, a la Universitat Rovira i Virgili el passat curs. El Premi Dow, creat el 1978, valora els mèrits acadèmics i humans, així com els projectes professionals i d'investigació dels alumnes que acaben els estudis superiors d'Enginyeria Química a la URV. L'entrega del guardó suposa una oportunitat laboral, ja que la persona guanyadora rep una oferta laboral relacionada amb l'enginyeria química dins del marc geogràfic de Dow EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica), a banda d'una placa commemorativa. A més, la dotació del premi pot incloure una ajuda econòmica per al desplaçament i instal·lació de la persona premiada en la seva nova destinació laboral.

En aquest sentit, Taixés es va incorporar a Dow Tarragona el passat mes de juliol com a enginyera de millores de la unitat d'Hidrocarburs. «Començo aquesta etapa amb ganes i motivació, amb la confiança de, a poc a poc, poder aportar i contribuir a resoldre els grans desafiaments presents i futurs en matèria de sostenibilitat aportant-hi el meu gra de sorra com a enginyera. Al final, la sostenibilitat és un assumpte de tothom, i en el qual tothom, en més o menys mesura, podem contribuir», va comentar la guanyadora.

El jurat del premi, fruit de la col·laboració de la companyia amb l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Química de la URV, va decidir atorgar-li a Taixés després de valorar un seguit de competències i valors. D'una banda, es reconeix la iniciativa i la versatilitat.

Altres de les característiques a valorar han estat el lideratge, la competència i responsabilitat i la comunicació, un aspecte molt important a l'hora de respectar els companys que posa en valor la capacitat d'escoltar, comprendre i respondre adequadament a les demandes. A més, també es reconeix el desenvolupament de la persona en els treballs en equip i l'orientació al client.

Per tal de participar en la convocatòria del Premi Dow, els aspirants han dut a terme diferents entrevistes amb el jurat, el qual ha avaluat els candidats. Els finalistes d'aquesta 44a edició, a banda de la guanyadora, Berta Taixés, han estat Roger Català, Josep Martí i Maria del Mar Valero. El jurat va agrair la seva participació, a la vegada que va felicitar-los per les magnífiques impressions que han deixat, tant en qualitat de professionals com des del punt de vista personal.

Una característica distintiva del Premi Dow és que els estudiants poden proposar les seves candidatures, però també poden ser els professors de l'ETSEQ de la URV, altres estudiants i personal de la mateixa universitat qui proposi o doni suport a la seva nominació.

El guardó de Dow ha destacat any rere any a alumnes que, en aquest moment, són caps, responsables i tècnics d'instal·lacions industrials, investigadors i professors universitaris o responsables de la gestió universitària, entre altres càrrecs d'importància, tal com exposen des de l'empresa.

L'acte de lliurament del Premi Dow ha recuperat enguany el format presencial tradicional després de dos anys d'adaptació al context pandèmic viscut. A l'esdeveniment va acudir una àmplia representació del teixit institucional, acadèmic i empresarial del territori, com el vicepresident d'Operacions EMEAI i director de Dow Benelux, Kepa Díaz de Mendibil, qui va oferir una ponència titulada Sostenibilitat i Creixement en temps d'incertesa.

«La sostenibilitat no és una opció per a nosaltres. És la nostra meta. I per assolir-la, hem de reduir el CO2 que acompanya a tots els materials que produïm, alhora que hem d'aconseguir la circularitat de les matèries primeres que entren als centres de producció», va explicar Díaz de Mendibil.

El director de Dow Benelux va afegir que «aquesta transformació cap a la neutralitat climàtica no la podem fer sols. Necessitem establir sinergies, associacions i col·laboracions. Tarragona disposa d'un ecosistema en el qual destaquen la qualitat d'infraestructures, com el Port, la força del pol químic, les relacions amb la societat i la vàlua de la universitat i les xarxes educatives per formar als professionals del futur. Necessitem també el marc regulador i legislatiu adequat. Hem de col·laborar tots junts per construir un teixit industrial fort i sostingut en el temps. Això ens farà més forts com a empresa, com a sector, com a regió i com a país».

Al seu torn, l'encarregat d'obrir l'acte, director del complex industrial de Dow Tarragona, Ignasi Cañagueral, va apuntar que la URV és «un soci amb qui creixem de forma conjunta i sense el que no imaginaríem el nostre futur». I el director general de Dow per a Espanya i Portugal, Jon Bilbao, en el marc del 125è aniversari de l'empresa, va destacar «l'esperit de millora continuada que ens porta a buscar sempre el millor talent».

També van participar en l'acte d'entrega del premi el secretari general d'Indústria i PIME del Govern de l'Estat, Raül Blanco; el rector de la URV, Josep Pallarès; i l'alcalde de la Canonja, Roc Muñoz.

Imatge d'ahir de l'acte d'entrega del Premi Dow 2022, que enguany ha recuperat la presencialitat.

Berta Taixés guanya el Premi Dow pels mèrits en Enginyeria QuímicaGerard Martí

tracking