Diari Més

Veïnal

Veïns de Ponent organitzen una concentració per la «desatenció» al CAP

Es farà demà a les 11 hores davant del CAP de la Granja

David Cid, diputat d'En comú Podem al Parlament de Catalunya, adreçant-se als participants en la concentració.

Els veïns de Ponent mantindran les concentracions al CAP la GranjaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Veïns de Ponent de Tarragona han organitzat per a demà, a les 11 hores, una concentració a l'interior del Centre d'Atenció Primària (CAP) de la Granja per denunciar «el problema de desatenció». Diferents residents dels barris protesten perquè, arran de l'inici de la pandèmia, es va aturar la freqüència de les visites, les quals encara no han recuperat la normalitat tot i la fi de les restriccions, segons exposen els mateixos veïns. «Aquesta situació ha donat lloc a una greu manca d'atenció sanitària a persones vulnerables amb patologies que requereixen un seguiment periòdic», expressen.

A més, denuncien l'estancament de «l'ampliació que ha de substituir els barracons que es van instal·lar fa més de deu anys per falta d'espai. Actualment, només tenim coneixement de la voluntat d'ampliació per declaracions en mitjans de comunicació dels responsables de Salut».

Els veïns asseguren haver recollit 2.000 signatures de protesta, les quals han estat entregades a la responsable de la regió sanitària del Tarragonès. D'altra banda, han sol·licitat al Síndic de Greuges una investigació sobre el servei que s'ofereix i la seva qualitat i han plantejat mocions al ple de l'Ajuntament sobre la situació.

A causa de la falta d'atenció, els veïns han organitzat concentracions mensuals a les portes del CAP des de l'estiu de 2020 i, setmanalment, un grup acudeix al centre per parlar amb els usuaris i recollir les seves inquietuds i suggeriments. Entre les diferents demandes, els veïns exigeixen que hi hagi personal suficient, que tornin els ginecòlegs, que es cobreixi l'atenció psicològica, que els especialistes visitin matí i tarda i més visites presencials, entre altres.

tracking