Diari Més

Barris

S'inicien els treballs del projecte de Comunalitat Urbana a Sant Salvador

Els veïns dels edificis d'Interblocs van mostrar la seva preocupació per la inseguretat i la brutícia

​​​​​​​L'escena es va repetir a les 11 hores, al migdia i a les 13 h., però també al llarg de la tarda

S'inicien els treballs del projecte de Comunalitat Urbana a Sant SalvadorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Els veïns ens han fet saber les seves preocupacions i nosaltres intentarem fer tot el que sigui possible per posar-hi remei», explica Cristina Rodríguez, integrant de la Teulada, entitat que coordina el projecte de Comunalitat Urbana que es va crear fa pocs mesos. És una iniciativa que va néixer per cobrir mancances i impulsar iniciatives d'economia social i que se centra en els barris de Sant Salvador Sant Pere i Sant Pau, el Serrallo i la Part Alta. La Teulada i l'Associació de Veïns de Sant Salvador, van organitzar una primera reunió amb els veïns i veïnes dels edificis d'Interblocs del barri, que van expressar les seves necessitats, així com les preocupacions sobre la inseguretat i la brutícia.

«Hem començat amb aquesta zona perquè des de la mateixa associació de veïns van detectar que era una de les més necessitades», comenta Rodríguez. Els tècnics de la Teulada, juntament amb tècnics de l'Ajuntament, es van reunir amb els veïns a la zona d'Interblocs, per fer una assemblea oberta en la qual tothom va poder expressar les seves idees. «Nosaltres no volem trepitjar la feina que ja fa el Consistori per millorar les condicions del barri, el que volem és ajudar i reforçar el servei als veïns», aclareix Rodríguez.

Durant la reunió es van treballar tres fases diferents. Primerament, els veïns van haver d'escriure en un paper què estava passant i què hi havia al barri: «Això ens servia per fer una anàlisi de la situació». Després, es plantejava què es podia millorar i, finalment, els mateixos veïns havien de fer propostes per trobar solucions, «sense perjudicar les altres coses que estan bé». Una de les idees que van sorgir durant aquesta trobada va ser la implementació d'uns cursos de formació en mediació comunitària. «Ens han fet saber que hi ha problemes de convivència als edificis i aquesta mesura podria facilitar la resolució de les desavinences que es puguin donar entre veïns», indica Rodríguez. Per una altra banda, també van fer arribar les seves queixes per la inseguretat i la brutícia: «La intenció és fer arribar els seus reclams als responsables de l'Ajuntament, volem apropar-nos als veïns i ser un pont entre ells i el Consistori».

Aquesta primera trobada ha sigut un èxit entre els veïns d'Interblocs, que han votat a favor de fer-ne una al mes. «La intenció és programar reunions en altres zones de Sant Salvador, així com a Sant Pere i Sant Pau, el Serrallo i la Part Alta», conclou Rodríguez.

tracking