Diari Més

Produccions audiovisuals

La Tabacalera i la Part Alta, entre les localitzacions preferides per rodar

El Campus Educatiu i el Banc d'Espanya també són uns dels espais més escollits per gravar pel·lícules i espots publicitaris

La Tabacalera es va convertir en un hospital psiquiàtric durant el rodatge de la pel·lícula 'Los renglones torcidos de Dios', del director Oriol Paulo.

La Tabacalera i la Part Alta, entre les localitzacions preferides per rodarCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona s'ha convertit en una de les ciutats preferides de les productores. La diversitat de localitzacions i les singularitats de cadascuna d'elles fan del municipi un lloc perfecte per enregistrar pel·lícules, sèries o espots publicitaris. Un dels darrers films que es van gravar a Tarragona, i també un dels més destacats, és Los renglones torcidos de Dios, que explica la història d'Alice, una investigadora privada que va ingressar a un hospital psiquiàtric simulant una paranoia per investigar la mort d'un intern en circumstàncies poc clares.

La Tabacalera va ser l'espai escollit per convertir-se en aquest centre de salut mental, ambientat en els anys 70, i és un dels escenaris principals de la pel·lícula, que es va estrenar el passat 6 d'octubre. La Tabacalera, juntament amb la Part Alta, el Campus Educatiu i el Banc d'Espanya, són els llocs més requerits per fer gravacions. En aquests dos últims espais, Netflix va rodar el 2021 la pel·lícula espanyola Un hombre de acción, convertint el Campus Educatiu en un aeroport. Per una altra banda, aquest any s'han enregistrat diverses seqüències de la sèrie de televisió Bosé, un biopic sobre Miguel Bosé protagonitzat per l'actor Iván Sánchez, a la Part Alta de Tarragona. Que aquests espais siguin els preferits de les productores, no vol dir que no es facin rodatges en altres llocs de la ciutat. De fet, algunes escenes del llargmetratge Nowhere de Netflix, dirigit per Albert Pintó i protagonitzat per Ana Castillo, s'han filmat al Port de Tarragona.

Moltes empreses aposten també per la ciutat tarragonina a l'hora de gravar els seus espots publicitaris. Volvo ha sigut la darrera marca en fer-ho i el Campus Educatiu ha sigut l'escenari escollit. En aquest mateix espai es va fer el rodatge d'un anunci de Coca Cola, fa dos anys. La companyia de begudes, a més, va gravar un altre espot publicitari a la plaça de les Cols, el 2019.

Aquell any, just abans de la pandèmia, es van comptabilitzar 121 produccions audiovisuals. Durant el 2020, l'activitat va baixar i només es van gravar 66, i el 2021 hi va haver una gran recuperació arribant a les 101. Enguany, de moment se n'han fet 61, d'entre les quals destaquen 15 programes de televisió, tres documentals, tres espots publicitaris, un llargmetratge de ficció i una sèrie de televisió.

Beneficis per a la ciutat

Des de Tarragona Film Office, el servei municipal d'atenció als rodatges i produccions audiovisuals des del 2010, destaquen que l'herència romana de la ciutat genera un gran interès per produccions com documentals o programes d'història o art, «amb un bonic barri antic, bones platges i cales, localitzacions singulars i un port important». També influeix la proximitat amb Barcelona, on es troba una forta indústria audiovisual. No obstant això, reconeixen que «els localitzadors de cinema i publicitat estan obrint mercat, mirant altres municipis on se'ls ofereixin les màximes facilitats».

L'elecció de Tarragona com a escenari de films i espots publicitaris, suposa un gran benefici per la ciutat: «Atraure produccions audiovisuals contribueix en la difusió de la imatge de la ciutat i en incentivar la producció cultural, generant un impacte econòmic directe i indirecte».

tracking