Diari Més

Cultura

Tarragona estarà present a les jornades modernistes dels Pallaresos d'enguany

L'Ajuntament col·laborarà per tal de promocionar la figura de l'arquitecte Josep Maria Jujol, que va executar la seva obra en ambdues localitats

El regidor de Patrimoni de Tarragona amb el dels Pallaresos.

Tarragona estarà present a les jornades modernistes dels Pallaresos d'enguanyCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona estarà present a les segones Jornades de Divulgació Històrica Modernista dels Pallaresos 1900, que tindran lloc el cap de setmana del 4, 5 i 6 de novembre i on es promocionarà el modernisme del Camp de Tarragona i, molt especialment, el llegat de l'arquitecte Josep Maria Jujol, qui va executar una obra transcendental en ambdues localitats.

Els consistoris de Tarragona i els Pallaresos han arribat a un acord de col·laboració per promocionar la figura de Jujol, nascut a Tarragona i enterrat als Pallaresos, en el marc del Manifest Jujolià, que es va signar l'any passat al Centre Jujol. L'acord pretén donar- li més valor i projecció al seu llegat.

El regidor de Patrimoni de Tarragona, Hermán Pinedo, i el regidor de Cultura i Patrimoni dels Pallaresos, Samuel Urbano, van mantenir una reunió en la qual es va refermar la voluntat d'actuació conjunta, que s'anirà desenvolupant els pròxims mesos, amb un seguit d'accions que implicaran els dos consistoris. El conveni destaca que «és necessari posar més en valor la figura de Jujol i del modernisme i la cerca de sinergies entre municipis on Jujol va desenvolupar la seva excepcional obra».

tracking