Diari Més

Res evita que els carrers de la Part Alta de Tarragona vibrin amb les festes del Roser

Una multitud de gent va sortir als balcons per presenciar la cercavila i la solemne processó

Els actes es van organitzar en el marc del 40è aniversari de la recuperació de les festes.

Res evita que els carrers de la Part Alta de Tarragona vibrin amb les festes del RoserGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els veïns de la Part Alta es van despertar ahir amb el so de gralles i timbals. «Què està passant?», es devia preguntar més d'un. Havia arribat el dia gran de les festes del Roser! Gegants, nanos i dansaires van sortir al carrer per estendre la gresca i xerinola fins que va ser l'hora de dirigir-se a la Catedral. La missa i la solemne processó en honor a la Mare de Déu van posar punt final a un matí que la comunitat feia molt de temps que esperava.

«Ha estat un dia fantàstic, hi havia moltíssima gent. Teníem moltes ganes de festa, de passar-nos-ho bé. Hi ha problemes al rerefons, com la inflació, però la festa no es perdona», valora el president de l'associació de veïns del carrer Merceria i voltants, José López. Aquestes eren les primeres celebracions que s'organitzaven sense restriccions des del 2019 i, a més, van servir per culminar el quarantè aniversari de la recuperació de les festes.

«A mi m'agraden més les festes del Roser que les de Santa Tecla», s'atreveix a declarar López. Els actes es van programar pensant en què tothom pogués formar part de tot el que volgués i ni la pluja nocturna va ser capaç d'aigualir la celebració. Tampoc ho van aconseguir ni el fred ni la calor. Era el dia perfecte per sortir al carrer de la Nau, el carrer Merceria o la plaça de les Cols per unir-se a la disbauxa.

Després d'uns dies intensos, l'associació de veïns ja comença a pensar en la pròxima edició de les festes. «Si l'any que ve són iguals que aquestes, ja estaríem contents. Que siguin iguals o encara millors», conclou López.

tracking