Diari Més

La CUP alerta sobre la massificació creuerista d'aquest cap de setmana

S'espera que arribin al port set embarcacions amb 21.387 viatgers entre avui i dilluns

Uns creueristes desembarcant a Tarragona el passat juliol.

La CUP alerta sobre la massificació creuerista d'aquest cap de setmanaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'assemblea local de la CUP a Tarragona ha mostrat la seva preocupació per l'arribada de 21.387 creueristes a la ciutat aquest cap de setmana. Entre el 7 i el 10 d'octubre, s'espera que ancorin set vaixells al port, d'on desembarcaran milers de turistes.

Els cupaires assenyalen que aquestes seran les jornades amb més concentració de navilieres i creueristes de tota la temporada «amb l'impacte ambiental negatiu que això comporta i l'especulació i massificació turística que es perpetua a la ciutat».

L'agrupació anticapitalista explica que d'aquestes set embarcacions, n'hi ha tres de l'empresa Costa, un de MSC i un altre de Viking, «tres de les navilieres més contaminants i amb menys mesures de protecció ambiental».

L'assemblea cupaire considera que el turisme de creuers és «un model caduc» i ho exemplifica citant que municipis com Barcelona o Palma s'estan plantejant limitar aquests vaixells, mentre que a Tarragona «s'està apostant per augmentar la seva acollida». «Aquest turisme té molt poc impacte econòmic a la ciutat, però, en canvi, és altament contaminant», conclou.

tracking