Diari Més

Habitatge

Propietaris de The Kube a Tarragona denuncien incomptables desperfectes a l'edifici

Han aparegut cops i rascades a les parets i les finestres dels pisos, així com brutícia de l'obra i esquerdes a les zones comunes

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Ens sentim enganyats, el projecte que ens van presentar no s'assembla al que és en realitat», denuncia una propietària del complex residencial The Kube, situat al carrer Manuel de Falla i que s'estén fins al passeig de la Independència.

Kronos va iniciar aquest projecte residencial de luxe al 2019 amb la intenció de convertir-se en una referent del sector immobiliari a la ciutat i aquesta idea va atraure molta gent, que va decidir comprar un dels pisos de la nova obra. Els propietaris, però, expliquen que «quan vam entrar per primer cop, els edificis presentaven molts desperfectes». Afegeixen que «no s'han complert algunes coses que ens van prometre». Una situació que també han viscut els residents de The Edge, una altra urbanització de Kronos situada a Estepona (Màlaga), que han reclamat 10 milions d'euros d'indemnització a la promotora pels desperfectes que presentaven els seus immobles.

Una agrupació de veïns i famílies de tot l'Estat va crear la Plataforma d'Afectats per Kronos Homes (PAK) per «denunciar públicament els abusos comesos per la famosa promotora immobiliària i donar veu a les persones afectades», segons indiquen en un comunicat.

De moment, només s'han entregat les claus dels habitatges de la primera fase. Aquests són els blocs 14, 16 i 18, que són edificis de 9 plantes, amb 78 habitatges en total. La torre de 19 pisos, que és la joia de la corona del projecte, hauria d'estar llesta per finals d'aquest any. En el cas dels tres blocs, es van estrenar aquest estiu amb desperfectes tant a l'interior dels habitatges, com a les zones comunes.

La propietària d'un immoble del bloc 18 explica que hi ha diversos cops i rascades a les parets dels pisos, així com als marcs d'alumini de les finestres. També afirma que «els acabats són horribles, els sòcols estan mal col·locats i estan plens de taques de pintura».

A més, els marcs d'algunes portes i alguns interruptors «no estan ben encaixats queda un petit espai entre aquests i la paret, ho han fet amb poca cura». Per una altra banda, hi ha mobiliari trencat i electrodomèstics que no funcionen.

En un dels pisos es poden observar marques de cremades al replà, així com restes de fum negre a les portes i les parets. Aquesta pols s'ha filtrat pel conducte de ventilació de l'habitatge, fet que podria significar un problema per a la salut de la família que hi habita, ja que pot ser tòxic. «No ens van avisar de res, només hi han pintat per sobre, però encara es pot veure», comenten. De fet, els veïns es van trobar burilles dels obrers en diversos punts de l'edifici.

«Quan ens vam interessar per aquest edifici, ens van ensenyar un vídeo de com es veuria l'entrada, que seria d'alt standing i s'utilitzarien materials de primera qualitat, però al final no ha sigut així, la major part de l'espai és blanc, com els passadissos, sembla un hospital», comenta.

La brutícia de les obres i les ratllades predominen en el terra de les zones comunes, i hi ha columnes que presenten esquerdes. Per una altra banda, les dues piscines presenten una mida molt petita: «Quan comenci a viure gent a la torre, no hi haurà espai per tothom a l'estiu».

Problemes al pàrquing

Un dels espais que més preocupa és el pàrquing de dues plantes. Les darreres pluges van evidenciar «problemes estructurals» que provocaven filtracions d'aigua pel sostre de les plantes subterrànies. A més, algunes canonades van cedir i els aparcaments i els trasters es van inundar.

Un propietari explica que s'ha instal·lat una boca d'incendi equipada que ocupa part de la seva plaça: «És un bé per la comunitat, però l'han instal·lat dins d'una propietat privada. Ho he denunciat i encara no han fet res. A més, no hi ha suficient distància amb el cotxe i si hi ha un incendi pot ser un problema». A la planta subterrània també s'ha col·locat la caixa de distribució de connexions i internet i «hi ha un desordre de cables que pot dificultar el treball dels tècnics».

Uns quaranta propietaris van recollir en un informe tots els desperfectes i el van fer arribar a Kronos i a l'administrador de finques, l'empresa Bozalongo, que els propietaris asseguren que «va ser escollit per la pròpia promotora i no està vetllant pel nostre benestar».

De moment, s'estan fent petits arranjaments per part de Kronos, però es queixen que encara queden molts problemes per solucionar i «l'empresa no ha comunicat quan els arreglarà». La promotora ha explicat a diari més que el seu compromís amb la qualitat de la construcció «és total i satisfarem el 100% de les reclamacions d'acord amb les condicions del projecte, estem atenent les reclamacions des del setembre i esperem solucionar-les el més aviat possible».

El pàrquing s'inunda quan plou perquè es filtra l'aigua i algunes tuberies cedeixen. A més, han caigut plafons del sostre.

Propietaris de The Kube a Tarragona denuncien incomptables desperfectes a l'edificiGerard Martí

En una de les plantes hi ha deficiències visibles en la pintura i ennegriment de l'armari de registres, causat aparentment per fum.

Propietaris de The Kube a Tarragona denuncien incomptables desperfectes a l'edificiCedida

Propietaris de The Kube a Tarragona denuncien incomptables desperfectes a l'edificiGerard Martí

El paviment de sortida dels ascensors està sense rematar.

Propietaris de The Kube a Tarragona denuncien incomptables desperfectes a l'edificiGerard Martí

tracking