Diari Més

Societat

Mayores Seguros reactivarà les patrulles de vigilància als caixers de Sant Pere i Sant Pau

La plataforma, davant de la manca de resposta del govern, es prepara per reprendre l'activitat

Imatge d'arxiu d'una concentració celebrada el passat febrer.

Mayores Seguros reactivarà les patrulles de vigilància als caixers de Sant Pere i Sant PauGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plataforma de reivindicació veïnal Mayores Seguros es prepara per reprendre la seva activitat després que el govern espanyol continuï sense crear una llei que asseguri els serveis mínims d'atenció al client. «Volem que, per seguretat, per evitar robatoris, s'impulsi una llei que permeti la gent gran ser atesa dins dels bancs, i més ara que ve l'hivern i fa fred fora», exposa el portaveu de l'entitat, Gabriel Muniesa. Muniesa explica que aquesta setmana, davant de la inacció del govern central, cinc membres de Mayores Seguros van acordar convocar en els pròxims dies els cinquanta voluntaris de la plataforma per tornar a reprendre l'activitat, per tornar a sortir als carrers de Sant Pere i Sant Pau i acompanyar la gent gran quan hagi de treure diners.

Mayores Seguros va finalitzar el passat mes de maig les patrulles de manera temporal a l'espera de la resposta de l'administració. «Una trentena dels voluntaris gairebé segur que acceptaran tornar a fer les patrulles», manifesta Muniesa.

El portaveu assegura que durant l'any d'activitat no hi va haver cap robatori als caixers, però que en les darreres setmanes ha tornat a haver-hi algun. «Sortirem als caixers de Sant Pere i Sant Pau perquè se'ns vegi i tornarem a portar l'assumpte a Madrid, tot i que ja hem fet passos endavant des que vam començar», comenta Muniesa. «Hem esperat sis mesos per veure si feien alguna cosa, però no ha estat el cas», afegeix en referència a la manca d'implantació de mesures per part del govern espanyol.

El portaveu de Mayores Seguros insisteix en què crear aplicacions fàcils per gestionar els tràmits bancaris no és suficient, per aquest motiu l'entitat demana que se'ls atengui dins de l'oficina. Més enllà de les patrulles, Muniesa apunta que Mayores Seguros podria organitzar altres actes reivindicatius de nou, com les concentracions que es van dur a terme a altres barris, com Bonavista, o, fins i tot, a la plaça de la Font.

Tanmateix, tot i la represa de l'activitat, la qual Muniesa assegura al 80%, encara no hi ha res definit en aquest sentit. Durant l'any d'activitat, Mayores Seguros va recollir una gran quantitat de signatures de suport, segons el portaveu.

tracking