Diari Més

El rock sonarà fort a Tarragona

Aquest dimecres han arrencat els assajos del Tarragona Rock Choir, una agrupació coral que interpreta grans temes del rock contemporani

Assaig del Tarragona Rock Choir aquest dimecres a la Cooperativa Obrera.

El rock sonarà fort a TarragonaGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest mateix dimecres, 5 d'octubre, s'ha fet el primer assaig del Tarragona Rock Choir a la Cooperativa Obrera de Tarragona. Aquesta formació coral de nova fornada agrupa més d'una vintena de cantaires que interpreten un repertori format per grans clàssics del rock, des de Chuck Berry als Beatles, passant per Rolling Stones, Nirvana, Creedence Clearwater o Crosby, Stills & Nash. Al darrere de la iniciativa hi ha el músic i periodista tarragoní Uri Mas, qui a més de ser l'impulsor de la formació, n'és el director. «L'any 2018 vaig posar en marxa un projecte per formar una xarxa de cors de rock estatal. El primer va ser el de Barcelona, que actualment té més de 50 cantaires. L'any següent en vam formar un a Sant Cugat, i ara volem posar en marxa el de Tarragona i un altre a Granada» detalla.

El Tarragona Rock Choir s'ha engegat en col·laboració amb l'Estudi de Música. «La nostra primera idea era assajar al mateix Estudi, però hem tingut una resposta tan bona que la sala se'ns va fer petita», explica l'Uri. És per això que ara la seu del cor és la Cooperativa Obrera, «un dels espais culturals de la ciutat que més m'agraden, tant per la seva història com per la manera com l'han actualitzat».

A dia d'avui, el cor compta amb prop de 25 cantaires, tot i que estan oberts a ampliar la formació. La xifra ideal, assenyala l'Uri, no té límits. Els components del cor tarragoní són persones adultes, sobretot d'edats entre els 40 i els 60 anys, tot i que hi ha també un bon nombre de cantaires més joves, d'entre 25 i 40 anys. «La presència de gent més jove pot donar peu a interaccions i sinergies molt interessants», assegura el director musical.

La idea de la xarxa de cors és que totes les formacions comparteixin un mateix repertori i que, a més d'actuar per separat, tinguin la capacitat d'actuar tots junts, arribant a ajuntar més de 100 cantaires sobre un mateix escenari. A més, les actuacions es fan amb una banda de músics que toca en directe. De moment, ja hi ha lligada una actuació conjunta el 4 de febrer.

El funcionament del cor és senzill, explica l'Uri: «Les persones que ho vulguin provar poden venir un dia per veure la dinàmica del cor i com s'hi troben. Aquesta primera vegada és gratuïta. Si el cantaire decideix incorporar-se al cor, llavors es fa la inscripció a través de l'Escola de Música, que és on es paguen les quotes». Per a formar-ne part, els estudis musicals són un avantatge, però no són imprescindibles.

I com és un concert de Rock Choir? L'Uri assegura que és comparable a un concert d'estadi: «Ens hem d'imaginar un concert de Queen, però on el cantant no és una persona sola, sinó 20, 30, 50 o 100 persones, amb tota la potència i l'energia que això comporta. És espectacular».

Assaig del Tarragona Rock Choir aquest dimecres a la Cooperativa Obrera.

El rock sonarà fort a TarragonaGerard Martí

tracking