Diari Més

Treballadors d'Altrad-Rodisola denuncien que pateixen repressió sindical i assetjament

El comitè d'empresa avisa que no descarten fer vaga en els pròxims mesos per exigir que s'aturi la «persecució»

Treballadors d'Altrad-Rodisola en la protesta per denunciar repressió sindical.

Treballadors d'Altrad-Rodisola protesten per denunciar que pateixen repressió sindical i assetjamentACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una vintena de treballadors d'Altrad-Rodisola s'han concentrat aquest dimecres a les portes de la companyia a Tarragona per denunciar que els representants del comitè d'empresa pateixen repressió sindical i assetjament per part de la direcció.

El seu portaveu, Vicente Contreras, ha afirmat que els han reclòs al magatzem i que se'ls prohibeixen els permisos per entrar a les fàbriques de les indústries químiques. També ha denunciat que un empleat ha estat suspès de sou i feina durant tres mesos per demanar l'adaptació de la jornada per poder conciliar familiarment. Els sindicalistes avisen que no descarten fer vaga en els pròxims mesos per exigir que s'aturi la «persecució sindical».

Els delegats de la CGT i treballadors d'Altrad Rodisola s'han aplegat des de dos quarts de nou i fins a les onze d'aquest matí davant les oficines de la companyia per denunciar que no poden exercir lliurement les tasques sindicals. Durant la protesta, han xiulat sonorament per fer sentir la seva veu i el president del comitè d'empresa ha dirigit unes paraules als empleats. Segons els sindicalistes, la direcció no els proporciona documentació i té els set membres del comitè aïllats de la resta de la plantilla. «Ens tenen molt reclosos, treballador que ens consulta, el director ja el té en el punt de mira i sempre n'acaba acomiadant algun», ha assegurat Contreras.

Els sindicalistes han explicat que l'empresa, que es dedica al muntatge de bastides, està formada per uns 250 treballadors i que en els darrers quatre anys la direcció ha sancionat a quatre delegats de sou i feina durant tres mesos. En l'últim any, han rebut aquesta sanció dos membres. Un d'ells és en Youssef Asmane, que explica, que fa un any va demanar l'adaptació de la jornada per poder cuidar als seus fills i recollir-los de l'escola. La companyia li va denegar aquesta petició, per la qual cosa, ho va denunciar a Inspecció de Treball. «Fa dues setmanes que estic complint la suspensió, tot ve motivat per represàlies. És injusta perquè l'empresa fa veure que vol ajudar als treballadors i és mentida, quan demanes t'ho neguen per no crear, diuen, un precedent», ha opinat.

El treballador també ha afirmat que des de fa anys que els han reubicat al magatzem i els han tret de les fàbriques on treballaven habitualment, deixant-los sense targetes d'accés a les plantes, pel fet que formen part del comitè. «Ho fan per aïllar-nos dels nostres companys perquè no tinguem contacte amb ells», ha dit. «Estem aquí per reivindicar que ens deixin treballar i per poder estar a prop dels companys per ajudar-los», ha manifestat Contreras.

En paral·lel, també ha lamentat que els responsables d'Altrad Rodisola no vulguin reunir-se amb ells per resoldre el conflicte i que no hi hagi cap membre del comitè a la reunió de Seguretat i Salut, ja que dos d'ells estan de baixa i l'altre suspès de sou i feina. Per tot plegat, els sindicalistes avisen que es plantegen convocar una vaga en els pròxims mesos si no es reverteix la darrera suspensió de sou i feina i s'atura la «persecució sindical».

Entrada de l'empresa Altrad-Rodisola.

Treballadors d'Altrad-Rodisola protesten per denunciar que pateixen repressió sindical i assetjamentACN

tracking