Diari Més

Mobilitat

L'Ajuntament de Tarragona adjudica les obres d'ampliació del pàrquing de Torroja

El termini d'execució és d'un any i, per tant, l'actuació podria haver acabat a finals de 2023

Imatge de l'aparcament municipal del passeig Torroja.

L'Ajuntament de Tarragona adjudica les obres d'ampliació del pàrquing de TorrojaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Tarragona ha adjudicat les obres corresponents al projecte d'ampliació de l'aparcament situat al passeig Torroja. L'empresa Roma Infraestructures i Serveis SAU serà l'encarregada d'executar l'actuació, la qual suposa una inversió de més de dos milions d'euros (IVA inclòs). La durada prevista de les obres és d'un any. Per tant, l'ampliació fins a 349 places d'aparcament podria estar enllestida a finals de 2023. El projecte del pàrquing, actualment amb 154 places, va rebre fons europeus Next Generation per fer-se realitat. L'ampliació es durà a terme cap al carrer de Johann Sebastian Bach, on avui dia hi ha un descampat amb un gran desnivell, al qual s'adaptarà el vial del mateix pàrquing, que tindrà places per aparcar a banda i banda i estarà complementat amb una gran zona verda i arbrat.

Les obres a realitzar per l'empresa adjudicatària també contemplen la instal·lació de l'enllumenat, la senyalització i el sistema d'interfonia i gestió del pàrquing, entre altres. El projecte permetrà sumar 8.927 metres quadrats de superfície, que, amb els actuals, permetran arribar fins als 12.414 metres quadrats.

L'increment de places pretén afavorir les possibilitats d'aparcament de visitants i treballadors a Tarragona, especialment a la Part Alta, on actualment hi ha un problema amb les zones d'aparcament, tal com va apuntar el conseller de Territori i Mobilitat, Xavier Puig, i que es vol solucionar amb actuacions d'aquesta mena.

Pàrquings dissuasius

L'ampliació del pàrquing del passeig Torroja se sumarà a la del passeig de la Independència, que abans de finalitzar el 2022 oferirà el doble de places de les 64 actuals. El consistori, amb la intenció de descongestionar de vehicles el centre de la ciutat, afavorir la mobilitat sostenible i oferir bones connexions amb els eixos comercials, aposta per la creació de pàrquings dissuasius.

El Pla Parcial 1 de l'avinguda d'Andorra, un projecte d'urbanització i reparcel·lació que es preveu que comenci al segon semestre de l'any vinent, també contempla la creació d'un altre aparcament d'aquesta mena a tocar de l'N-240. Alhora, el carrer de Guillem Oliver, darrere de l'Hospital Joan XXIII, també tindrà un pàrquing, de 388 places.

tracking