Diari Més

Mobilitat

Tier es consolida a Tarragona amb 10.000 usuaris actius de patinet

El centre de la ciutat és la zona on es fan més desplaçaments, seguida de Torreforta i Sant Pere i Sant Pau

Imatge d'un pàrquing de patinets elèctrics a la Rambla Nova de Tarragona.

Tier es consolida a Tarragona amb 10.000 usuaris actius de patinetGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa de micromobilitat Tier Mobility es consolida a Tarragona amb 10.000 usuaris actius. Després de quatre mesos operant a la ciutat, Tier ha aconseguit sumar més de 24.000 quilòmetres amb els seus patinets elèctrics, els quals conviuen només amb els de Reby des de juliol, just quan va decidir marxar Bird dels carrers tarragonins. «Un dels aspectes als quals donem més importància és que no només hi ha un elevat ús al centre, que és on més usuaris tenim, sinó també a alguns barris perifèrics», exposa el city manager de la companyia, Valentin Berthoux, qui assenyala Torreforta i Sant Pere i Sant Pau com dues de les zones de més incidència.

Berthoux considera «molt positius» els quatre mesos dels patinets de color turquesa a Tarragona. Tier, que té autorització per repartir 400 d'aquests VMP arreu de la ciutat, disposa d'una flota diària d'uns 370. «Els trajectes realitzats amb els nostres vehicles de mobilitat personal (VMP) han aconseguit estalviar unes quatre tones de CO2 si s'haguessin fet en cotxe», exposa Berthoux.

Tarragona és la primera gran ciutat on opera Tier de tot l'Estat espanyol, tal com apunta el city manager de l'empresa, motiu pel qual no pot comparar el bon funcionament del servei amb altres poblacions similars. Considera que cada ciutat té les seves particularitats, la qual cosa obliga els operadors a adaptar la xarxa de vehicles a la mida del lloc i a les seves característiques. «Hem d'evitar que hi hagi molta més oferta que demanda», afirma. En aquest sentit, pel que fa a la sortida de Bird el passat mes de juliol, expressa que desconeix els motius i potser hi ha raons externes que van conduir a prendre la decisió.

D'altra banda, Berthoux valora positivament les relacions de Tier amb l'Ajuntament: «Vull destacar l'aposta del consistori per millorar la mobilitat urbana i la voluntat de diàleg amb els operadors i altres actors involucrats perquè la micromobilitat sigui més segura, eficient i sostenible». Fa uns mesos, l'Ajuntament va anunciar la idea de treure a concurs públic el servei de patinets i bicicletes elèctriques, una iniciativa que des de Tier veuen amb bons ulls. «Si volen obrir un procés de licitació, hi participarem. Ajudarem Tarragona a tenir un servei endreçat», assegura Berthoux. Tier compta tant amb patinets com bicicletes, la qual cosa permetria la companyia operar en les dues modalitats.

La sensació de seguretat dels vehicles és un dels punts a favor dels patinets de Tier, segons apunta Berthoux. «A banda del casc, té intermitents, sistema de doble fre, rodes més amples i un suport per col·locar el telèfon i carregar-lo mentre condueixes», expressa el city manager. Alhora, afegeix que els usuaris acostumen a ser gent «cívica» i no s'han produït gairebé incidents que hagin comportat danys als vehicles.

tracking