Diari Més

Universitat

Tres de cada deu estudiants de la URV reporten problemes psicològics

La meitat dels enquestats manifesta símptomes compatibles amb la depressió i una mica més d'un 50%, problemes d'ansietat

El 75% de les dones professores de la URV tenen una dedicació a temps parcial.

La URV aconsegueix equiparar el nombre de dones i homes professorsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres de cada deu estudiants de la Universitat Rovira i Virgili (URV) han reportat haver patit problemes psicològics, en la primera enquesta sobre la salut mental dels universitaris.

La primera fase de recollida de dades de l'enquesta sobre la salut mental, elaborada a l'abril i maig, va obtenir 1.878 respostes al qüestionari complet i ara s'obre la segona fase, segons informa la URV.

Els resultats segueixen el mateix patró que estudis similars fets en altres països: es detecta un increment de problemes emocionals i de salut mental entre estudiants universitaris, ja abans de la pandèmia.

En el cas dels alumnes de la URV, la meitat dels enquestats manifesta símptomes compatibles amb un diagnòstic de depressió i una mica més d'un 50 %, possibles problemes d'ansietat.

El 31 % dels enquestats (579) va manifestar haver patit algun problema emocional o bé relacionat amb el consum d'alcohol i drogues durant els seus estudis, encara que només 42 d'ells (el 7 %) van recórrer al servei d'atenció psicològica de la URV.

Les dades recollides constaten també que el 71 % no coneix aquest servei; que el 30 % prefereix gestionar el problema sol i que un 45,6 % considera que la URV no els ofereix cap suport.

A més, un 20 % manifestava falta de confiança en qualsevol servei i un 15 % preferien buscar suport de la família i els amics.

Davant aquests resultats, la URV ha ampliat les hores del Servei d'atenció psicològica, una assistència confidencial i gratuïta per afavorir l'adaptació dels estudiants a la universitat i facilitar la seva estabilitat emocional.

tracking