Diari Més

Mobilitat

Tarragona sumarà 56 estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics

La llei obliga els aparcaments municipals a ampliar-ne el nombre abans de l'1 de gener

L'aparcament municipal de la Imperial Tàrraco disposarà de cinc punts de recàrrega elèctrica.

Tarragona sumarà 56 estacions de recàrrega per a vehicles elèctricsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tarragona sumarà abans de l'1 de gener 56 noves estacions de recàrrega per a vehicles elèctrics, les quals es distribuiran entre sis aparcaments municipals de la ciutat. L'ampliació de punts de subministrament arriba arran de l'entrada en vigor del Reial Decret-Llei 29/2021, de 21 de desembre, el qual obliga els pàrquings a tenir abans de 2023 una estació de recàrrega per cada quaranta places d'aparcament. Tots aquells pàrquings d'ús diferent del residencial privat hauran de complir la normativa. Actualment, els aparcaments municipals compten amb un total de sis carregadors per a vehicles elèctrics o híbrids endollables, dos dels quals estan al de la Rambla Lluís Companys, tres al de Saavedra i un al de l'Hospital Joan XXIII.

A més a més, l'Empresa Municipal de Transports també ofereix cinc carregadors a la via pública, els quals es troben a la plaça Imperial Tàrraco, al carrer de Salvador Espriu de l'Arrabassada, al carrer de Josep Maria Folch i Torras de les Gavarres, a l'Anella Mediterrània i a l'avinguda de Vidal i Barraquer.

Arran del Reial Decret-Llei, l'EMT augmentarà el nombre d'estacions a cadascun dels pàrquings, excepte a Torroja, on es farà després de les obres d'ampliació de places. D'aquesta manera, pel que fa a punts de subministrament, l'aparcament de Saavedra i el de la Rambla de Lluís Companys en tindran deu i els de l'avinguda Catalunya i l'Hospital Joan XXIII, dotze cadascun.

Pel que fa al del carrer Francesc Bastos, l'EMT n'incorporarà nou, mentre que el de la Imperial Tàrraco en sumarà cinc. Una vegada fetes les obres pertinents a Torroja, aquest pàrquing en tindrà quatre carregadors. D'aquesta manera, Tarragona comptarà amb un total de 62 punts de proveïment elèctric, repartits entre els set aparcaments municipals esmentats.

L'increment d'aquest servei es deu a la necessitat d'oferir més possibilitats als propietaris de vehicles elèctrics o híbrids endollables i és una aposta de futur per a la descarbonització de les ciutats, un pas necessari per pal·liar els efectes del canvi climàtic, de la mateixa manera que la creació de pàrquings dissuasius, carrils bici, pacificacions de carrers o l'impuls de la zona de baixes emissions a partir, també, de l'1 de gener de 2023.

tracking