Diari Més

Economia

La FEAT demana mesures urgents perquè es resolgui el conflicte dels estibadors al Port

Des de l'ens asseguren que el temps de carrega i descarrega dels vaixells s'ha triplicat i quadruplicat

Imatge d'arxiu de contenidors al Moll d'Andalusia del Port de Tarragona.

Les estibadores del Port reclamen a les plantilles que no alenteixin la descarrega de mercaderiesPort de Tarragona

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Federació Empresarial d'Autotransport de Tarragona (FEAT) ha demanat mesures urgents per resoldre el conflicte dels estibadors al Port de Tarragona, ja que comporta conseqüències per als transportistes.

Des de la Federació asseguren que des de fa mesos, l'operativa de càrrega i descàrrega ha patit un progressiu alentiment, per la qual cosa els vaixells estan finalitzant les seves tasques amb atracaments al moll que multipliquen per 3 i 4 vegades el temps que feien servir.

Per això descriuen la situació d'«inadmissible, ja que els perjudicis derivats d'aquesta disminució de rendiment arriben de ple a la totalitat de la comunitat portuària, i molt especialment als transportistes, que veuen amb desesperació com línies marítimes, vaixells i càrregues, són desviats cap a altres ports, sabent que el seu retorn a Tarragona no és segur».

I alerten que del Port de Tarragona depenen milers de llocs de treball. Per això exigeixen que «totes les parts implicades assumeixin la seva responsabilitat i desisteixin de qualsevol actuació que no sigui legal, legítima i respetuosa amb els interessos de la resta de treballadors i empreses que fan la seva feina al Port de Tarragona».

tracking