Diari Més

Societat

L'activitat 'Misteri als Museus' torna a Tarragona amb un nou enigma

Els participants hauran de fer una investigació del 30 de setembre al 9 d'octubre per resoldre'l

El Caixaforum Tarragona va acollir la presentació de l'activitat.

L'activitat 'Misteri als Museus' torna a Tarragona amb un nou enigmaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els museus i centres culturals de la ciutat de Tarragona proposen una nova edició de l'activitat Misteri als Museus, amb l'objectiu de viure noves activitats i experiències en aquesta jornada de descobertes del patrimoni cultural de la ciutat.

Enguany, s'ha preparat L'enigma Bal'Tak, la història d'un grup d'arqueòlegs que han de descobrir un secret. Tots aquells que decideixin participar hauran de convertir-se en investigadors i hauran de fer una recerca del 30 de setembre al 9 d'octubre pels diferents museus i sales d'exposicions que col·laboren en aquesta activitat. L'enigma Bal T'ak és la història d'un equip d'arqueòlegs que l'any 1996 va descobrir un immens llac subterrani d'aigua dolça al subsol de la ciutat. Aquesta cova urbana amagava, però, un altre secret: un objecte circular de grans dimensions d'època i procedència desconeguda.

Científics de tot el món que es van desplaçar a Tarragona van determinar que es tractava d'un portal construït per una civilització extraterrestre. A l'interior del cercle, hi havia un objecte amb el missatge «Terrícoles, sotmeteu-vos a l'Imperi Nevlas».

Ara, aquest 2022, cal que els valents que participin en l'activitat trobin la clau per tancar la porta. Els grups s'hauran d'inscriure a través d'un formulari al web www.aurigasc.com/misteri_museu/.

L'activitat té el format d'un joc on els equips participants s'enfrontaran a tota una sèrie d'enigmes que trobaran a les diferents institucions museístiques. Els tres que hagin resolt més ràpidament totes les qüestions plantejades sobre la investigació rebran un premi.

Misteri als Museus torna a Tarragona en el marc de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP), una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. A més, és considerada l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural.

En el cas de Tarragona, l'activitat està organitzada pel Museu d'Història de Tarragona, el Museu d'Art Modern de Tarragona, el Museu Nacional Arqueològic de Tarragona, el Museu del Port de Tarragona, el Museu Diocesà de Tarragona, el Museu Bíblic Tarraconense, el Centre d'Arts Contemporànies Mèdol i el Caixaforum Tarragona.

Aquest és un esdeveniment obert a tothom que té la voluntat de donar a conèixer la riquesa i l'atractiu del patrimoni cultural de la ciutat, amb l'objectiu principal d'estrènyer els vincles entre aquest i la societat.

La finalitat és oferir una activitat sorprenent, participativa i lúdica que atregui el nombre més gran de públic i ofereixi als participants la visita i la interacció amb les col·leccions o exposicions dels diferents museus i centres culturals.

tracking