Diari Més

Patrimoni

L'obertura del Fortí de Sant Jordi de Tarragona es retarda fins al gener de 2023

La previsió inicial era netejar i habilitar l'espai amb la instal·lació de pèrgoles i bancs aquesta tardor

Imatge d'arxiu de l'exterior del Fortí de Sant Jordi.

L'obertura del Fortí de Sant Jordi de Tarragona es retarda fins al gener de 2023Xavi Jurio

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'obertura del Fortí de Sant Jordi de Tarragona s'ha retardat fins al gener de 2023, com a mínim. La previsió inicial de l'Ajuntament era poder obrir-lo als ciutadans, «com a molt tard, el setembre de 2022», segons exposa el conseller de Patrimoni Històric, Hermán Pinedo. «Malauradament, els processos s'han endarrerit», afegeix. Pinedo atribueix l'ajornament a la «lentitud burocràtica» i espera que en els pròxims dos mesos es pugui licitar l'execució del projecte. «Però pot passar qualsevol cosa», comenta amb escepticisme el conseller, qui assegura estar «molt darrere del tema». El projecte d'obertura el va iniciar ell mateix des de l'àrea de Patrimoni l'estiu de 2021 amb la finalitat de donar-li ús a l'espai patrimonial com a un equipament més per a Tarragona.

L'anunci de Pinedo sobre l'estat actual del projecte arriba arran de la queixa d'un ciutadà, a través de xarxes socials, perquè el terreny «està ple de males herbes i sense cap manteniment». Precisament, la rehabilitació del Fortí de Sant Jordi contempla la neteja de l'espai, a banda de la instal·lació de pèrgoles per tal de generar ombra, bancs i un escenari mòbil, entre altres elements.

Un dels objectius del consistori per al fortí és acollir diferents activitats i espectacles. Tal com va comentar Pinedo, la idea és fer un nou espai públic aprofitant un espai patrimonial. El mobiliari que s'incorporarà permetrà als ciutadans i als visitants utilitzar el monument històric com a punt de descans i de trobada.

El projecte, ja redactat, té una partida pressupostària de 252.000 euros. Entre les actuacions a realitzar per part de l'empresa adjudicatària, encara per definir, es contempla també la instal·lació de baranes per donar seguretat a l'equipament, prop de la platja del Miracle.

Segons va exposar el conseller de Patrimoni, es tracta de convertir-lo en un parc. Pel que fa a la utilitat de l'escenari mòbil, el mateix Pinedo, també conseller de Joventut, va comentar la possibilitat de celebrar activitats d'aquesta àrea, tot i que l'espai estarà a disposició de tot l'Ajuntament.

L'obertura del Fortí de Sant Jordi, l'eliminació de la plataforma del Miracle o la creació del carril bici en el tram entre la platja i el passeig marítim de Rafael Casanova, entre altres projectes, tenen la intenció de fer més amable la zona.

tracking