Diari Més

Televisió

'El Foraster' s'enamora de la «República Independent del Serrallo»

Pablito Pescaranas, la Xata del Serrallo, la Paxixa i l'Hospitalero han estat alguns dels protagonistes del programa

Quim Masferrer navegant amb l'Hospitalero.

'El Foraster' s'enamora de la «República Independent del Serrallo»El Foraster

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El barri del Serrallo va ser el protagonista del programaEl Forasterde TV3. Des del Teatret del Serrallo, Quim Masferrer va oferir el monòleg als veïns del barri. Masfererrer va començar el programa descrivint el Serrallo com un dels barris marítims més autèntics del país i com encara avui viu marcat per l'activitat pesquera.

La primera persona amb la que es va topar Masferrer va ser ambPablito Pescaranas, el responsable de manteniment de l'Autoritat Portuària de Tarragona. Pescaranas va oferir un dels moments més graciosos del programa dient que ell va ser el creador de l'expressió «Tiki Taka» i no Pep Guardiola.

Tant Pescaranas com la resta de protagonistes del programa es van encarregar de deixar clar que el Serrallo no és Tarragona. Fins i tot, van assegurar que Quim Masferrer estava a la«República Independent del Serrallo».

Després va ser el torn de la Xata, una de les components de l'equip femení de rem del Club Nautic de Tarragona. La serrallenca li va explicar que al barri tenien expressions que no es feien servir a Tarragona ciutat i d'altres curiositats.

Passejant pel barri marítim, Masferrer es va trobar amb la Paxixa, una de les mítiques dones del Serrallo, la qual havia estat jugadora de l'Espanyol. La Paxixa li va explicar el significat de la Víbria de Tarragona, un dels elements del seguici tarragoní.

Després es va apropar a la zona del port on va poder conèixer a alguns dels pescadors que surten cada nit al mar amb l'esperança de tornar a port amb una bona pesca.

Masferrer també va parlar amb la Rosa, la secretària de la Confraria de Pescadors, que controla tot el que passa al port. La Rosa li va explicar la situació crítica per la que passen els pescadors i que, probablement, ens trobem en l'última generació de pescadors del Serrallo.

Un altre dels protagonistes va ser el Marc, que treballava ajudant a atracar i a sortir del port als vaixells grans. Masferrer va poder viure en primera persona la seva feina ajudant a sortir una embarcació enorme amb tripulació coreana.

El punt més emotiu va arribar de la mà de Josep Papió, conegut com l'Hospitalero. Aquest serrallenc va començar a pescar als 9 anys amb el seu pare i encara manté la barca amb la que ho feien. De fet, als seus noranta i pico anys encara surt cada dia al mar, tot i que només navega per la zona del port intentant pescar alguna cosa. El record d'una vida passada com pescador va emocionar a tots els presents i, segurament, a molts dels espectadors quan Papió va assegurar que el dia que no pogués sortir a navegar aquell dia moriria.

tracking