Diari Més

Succesos

ASESA continua amb les tasques de transvasament de la nafta a Tarragona

Durant la matinada d'ahir, l'empresa va comunicar una fuita del producte que ha comportat un episodi de fortes olors al territori

Imatge de les instal·lacions de l'empresa ASESA a Tarragona.

Un incident a l'empresa ASESA provoca un fort olor a gas o gasolina a TarragonaASESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

ASESA ha informat que aquest dimarts han reprèsles tasques de transvasament de la naftaal polígon Sud de Tarragona.L'empresa ha informat que ja han buidat lescanonades i han cobert el dipòsit, on es va produir la fuita,d'escuma per reduir les males olors.ASESApreveu que les tasques de transvasament durin tot el dia.

El Departament de Medi Ambient està duent a terme diverses avaluacions a través de les seves estacions sobre la qualitat ambiental. Durant els controlsde la qualitat de l'aire que es van fer a la planta tots van sortirnegatius, fet que significa queno es van superar els llindars de referència de qualitat de l'aire.

El telèfon d'emergències ha rebut en total unes 500 trucades per aquest episodi de males olors que s'han arribat a sentr, fins i tot, al Maresme.

Arran d'aquest succés,Protecció Civil manté activada la prealerta del pla Plaseqta, per fer-ne seguiment i estar en contacte permanent amb l'empresa.

Des de l'empresa ja s'han iniciat les tasques d'anàlisi i avaluació de l'incident per determinar-ne les causes i prendre les mesures que siguin necessàries per tal d'evitar que es pugui tornar a produir. La primera hipòtesi apunta a que la causa de l'incident estaria relacionada amb les pluges torrencials registrades el 23 de setembre a Tarragona, tot i que fins que no es completi aquesta anàlisi no es podran determinar.

ASESA lamentales molèsties que s'han ocasionat a la població a conseqüència de les males olors.

tracking