Diari Més

Successos

Un incident a l'empresa ASESA provoca una forta olor de gas o gasolina a Tarragona

Aquestes pudors s'han estès fins al Maresme, segons Protecció Civil, i podrien durar fins dimarts

Imatge de les instal·lacions de l'empresa ASESA a Tarragona.

Un incident a l'empresa ASESA provoca una forta olor a gas o gasolina a TarragonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un incident aquesta matinada a l'empresa ASESA ha provocat males olors a la ciutat de Tarragona, sobretot a gas o a gasolina. La fuita de nafta que s'ha produït al polígon Sud ha quedat retinguda amb els sistemes de seguretat i els serveis d'autoprotecció de la planta i, per tant, no ha sortit a l'exterior.

La nafta és un líquid, no tòxic, equivalent a la benzina i, en aquests moments, s'està fent el transvasament a un altre dipòsit. Per aquest motiu, Protecció Civil ha posat en alerta el pla Plaseqta, per fer-ne seguiment i estar en contacte permanent amb l'empresa.Aquestes pudors s'han estès fins al Maresme i podrien durar fins dimarts. No hi ha hagut persones ferides. Tot i això, fins a quarts de sis de la tarda, 341 persones han trucat al 112 per l'episodi de males olors, que s'hauria iniciat quan han començat les tasques de transvasament del producte fugat a un altre dipòsit de la mateixa companyia. Aquest procés s'allargarà encara durant «unes hores».

Segons les primeres informacions la fuita s'ha produït en un dels rack -canonades- d'hidrocarburs que té Asesa. En l'actuació hi han col·laborat set dotacions dels Bombers de la Generalitat i els Bombers del Parc Químic. Arran d'això s'ha alertat els departaments de Qualitat Ambiental i de Seguretat Industrial de la Generalitat.

Comunicat oficial d'ASESA

Al voltant de les 4 de la matinada d'aquest dilluns s'ha produït una fuita de nafta a les instal·lacions d'ASESA (Asfaltos Españoles SA) al polígon Sud de Tarragona. Es tracta d'un hidrocarbur que no és tòxic ni perillós per a les persones. Tan bon punt s'ha registrat l'incident, s'han activat els pertinents protocols de resposta, s'ha establert comunicació permanent amb les autoritats, i s'ha procedit a l'aturada de la planta amb seguretat. Bombers dels Parcs Químics de Seguretat i de la Generalitat de Catalunya s'han desplaçat per col·laborar en la resolució de l'incident. Finalment, la fuita ha quedat completament recollida dins del recinte de l'empresa sense cap afectació a l'exterior. Durant aquest dilluns a la tarda s'està procedint al transvasament del producte, maniobra que es podria prolongar fins dimarts al matí i que pot comportar episodis de males olors perceptibles des de l'exterior. L'empresa lamenta les molèsties. ASESA ja ha iniciat les pertinents indagacions i anàlisis internes per tal de determinar les causes de l'incident i implementar les mesures que corresponguin. Alhora, vol agrair la professionalitat i dedicació dels diferents cossos de seguretat i emergència que han treballat en l'incident, en particular dels bombers de la mateixa empresa, dels Parcs Químics i de la Generalitat.

tracking